Falten 10 setmanes!

 

Foto d'avui mateix del caravàning que hi ha entrant a Sant Feliu des de Molins. 


Caravàning sense caravanes: s'han hagut de retirar totes perquè el solar està afectat pel soterrament, ja que és un dels espais de maniobra i acumulació de materials. Bon senyal, bon missatge: el soterrament ja és aquí i l'arribada de la maquinària pesada és imminent.


En el marc del treball unitari pel soterrament, tots els partits de Sant Feliu vam decidir, fa tres anys, que calia evitar els temps morts entre el soterrament de les vies i la urbanització de la superfície, que calia evitar descampats o grans zones formigonades sense ús decidit. Per això, vam encarregar als serveis tècnics municipals l'elaboració d'un calendari propi municipal per a la urbanització per damunt de la superfície... paral·lel i simultani al calendari d'obres d'ADIF per davall de la superfície. Insisteixo: l'objectiu és que immediatament després que ADIF certifiqui el final d'una fase d'obres del soterrament, l'Ajuntament iniciï les obres d'urbanització de la superfície creada un cop desaparegudes les vies.

Amb aquest objectiu, cal fer el planejament urbanístic global corresponent i els projectes concrets d'obres que se'n deriven. I cal fer-ho:

  • Amb temps i molt bé,
  • Amb la màxima informació i participació de la ciutadania.

I el ple va prendre un altre acord molt important: convocar un referèndum aquest novembre, d'acord amb el Reglament de Participació Ciutadana, i d'acord amb el calendari de l'Ajuntament per evitar que hi hagi temps morts entre les obres d'ADIF i les municipals.

Temps hi haurà per explicar i concretar com serà aquest referèndum i com es garantiran la màxima informació i les màximes facilitats per participar-hi. Ja no em correspon a mi, a més, donar les informacions i explicacions oficials de l'Ajuntament. La Lídia com a alcaldessa i el propi Ajuntament ho fan i ho faran prou bé.

Però sí que ni puc ni vull estar-me d'explicar els motius de la meva alegria, personal i intransferible: només falten deu setmanes (exactament 68 dies) per decidir col·lectivament i en referèndum com volem que sigui SANT FELIU SENSE LES VIES DEL TREN!!!!!


Comentaris