04/11: acte electoral d'En Comú Podem a la Sala Ibèria. Per què els tornaré a votar?


Fa uns dies vaig explicar i escriure amb quins objectius imagino i vull ajudar a construir un futur en comú:
  • democràcia econòmica per avançar en justícia social, la reducció de les desigualtats, una vida digna per a tothom,
  • sostenibilitat ambiental per assegurar la pervivència de la humanitat en un ecosistema global que ho faci possiblem
  • la construcció d'un projecte polític europeu més sòlid i més social, amb una governança federal i solidària en el seu interior, i amb una única veu solidària i forta en un món multipolar, i en temes que requereixen una governança mundial (pau, control de l'economia, lluita contra l'emergència climàtica,...)
Des d'una perspectiva estrictament catalana, també vaig escriure i explicar aquí el que penso:  
"Construir i ratificar un acord en base al reconeixement, la llengua, el finançament i el respecte mutu".

Sis dies abans de les eleccions del diumenge 10 de novembre, aquest dilluns tindrem l'oportunitat de sentir, per part dels nostres candidats i candidates al Congrés dels Diputats, les raons per les quals votar En Comú Podem des de la perspectiva nacional, social, feminista i ecologista..

Comptarem amb la presència de quatre primeres espases de la nostra coalició, presentats per la nostra alcaldessa, Lídia Muñoz:
  • Jaume Asens, que ja va encapçalar la nostra candidatura a les eleccions del 28 d'abril. Advocat, bon negociador, home clau en la configuració del govern d'esquerres amb el PSOE que, amb el teu vot, volem forçar i fer possible.
  • Eloi Badia, regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica a l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident de l'Àrea d'Ecologia de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Un expert internacionalment reconegut en aquest horitzó verd que és imprescindible construir amb decisions locals i amb visió global.
  • Aina Vidal, feminista i sindicalista del meu sindicat, Comissions Obreres, diputada durant dues (breus) legislatures al Congrés dels Diputats, portaveu de la comissió que fa seguiment del Pacte de Toledo, relatiu a les pensions.
  • Ernest Urtasun, eurodiputat de Catalunya en Comú, vicepresident del Grup Verd del Parlament Europeu, portaveu d'Iniciativa i de Catalunya en Comú, gran defensor de les iniciatives socials i ecologistes que es debaten a Estrasburg.
Sóc molt conscient del cansament que provoca repetir quatre eleccions generals en quatre anys (20 de desembre de 2015, 26 de juny de 2016, 28 d'abril de 2019 i el proper 10 de novembre). Però aquest cansament no s'ha de traduir en abstenció: a Andalusia, des del desembre de l'any passat, hi ha un govern de PP i Ciutadans amb suport de Vox a causa de l'abstenció d'una part significativa de l'electorat d'esquerres d'aquella comunitat.

Aquí vaig explicar les raons del meu vot en cadascuna d'aquelles tres primeres eleccions:
Arguments que resumeixo i reitero en aquestes cinc raons:
  1. No ens podem quedar a casa enfadats/des per repetir unes eleccions vista la incapacitat d'arribar a acords de fa uns mesos: quedar-se a casa beneficia als qui farien a Espanya un pacte a l'andalusa, amb PP, C's i Vox.
  2. No podem votar als qui ens han portat a un bloqueig polític a Catalunya que corre el risc de convertir-se en una bronca interminable: ni als unilateralistes de la DUI ni als unilateralistes del 155.
  3. Des d'una perspectiva catalana, cal votar a qui té voluntat i la capacitat de superar la política de blocs, d'afavorir i organitzar un diàleg, que comenci amb la llibertat de les persones preses, es concreti en uns mínims acords assumibles per la majoria d'una ciutadania amb voluntat de superar l'empantament actual i acabi, quan es donin les circumstàncies, en un referèndum per validar un nou marc de relacions entre Catalunya i la resta de l'Estat.
  4. Des d'una perspectiva general, cal votar a qui prioritza els drets socials: el dret a l'habitatge, l'educació, la sanitat, les pensions, la dependència; a qui té plena consciència de l'emergència climàtica i té programa polític per fer-hi front.
  5. Valorant les possibles aliances, cal forçar els socialistes a mirar a la seva esquerra. Previsiblement, el PSOE no podrà governar sol. A l'estiu hem vist que voldria pactar amb C's. Però encara no hem votat: clar que cal arribar acords amb el PSOE... però perquè sigui "con Rivera no", hem de forçar que sigui "con la izquierda sí", hem de tenir un molt bon resultat d'Unidas Podemos, d'En Comú Podem, aquest 10 de novembre.

PER AQUESTES CINC RAONS, JO HO TINC CLARÍSSIM: AQUEST 10-N VOTARÉ EN COMÚ PODEM!!!


Comentaris