Acords i votacions del ple de novembre de 2014.


Comentaris

Que implica la reprovacio de l'elisabet ortega i perque vas votar que si???
Acabo de fer un comentari al Fet a Sant Feliu sobre aquesta qüestió.
Com en el ple, vull remarcar que ahir no vam voler reprovar la regidora Elisabet Ortega, que duu a terme la seva tasca de representant de la ciutadania de Sant Feliu com qualsevol altre/a dels vint-i-un membres del ple municipal. Ahir no la vam reprovar per la seva feina com a regidora, sinó pel seu posicionament polític davant la consulta del 9-N. En la seva qualitat de presidenta local del PP, va demanar a la delegació del Govern dues coses d'un alt contingut polític i clarament contrari a la reivindicació del dret a decidir que el ple municipal ha aprovat reiteradament: 1) denúncia de la Fiscalia, i 2) impedir la votació. No és un tema de política local, i la reprovació no té res a veure amb l'Elisabet com a persona ni com a regidora, però ella va manifestar un posicionament polític que volia impedir l'exercici del dret d'expressió i de participació, i el que vam reprovar és justament això: que vulgués i demanés impedir l'exercici de drets democràtics. I el recurs a la Constitució aquí no hi té cabuda, ja que el dret d'expressió s'hi recull explícitament a l'article 20 i el dret de participació és recollit també amb tota claredat a l'article 23. Va ser, doncs, tot i l'excepcionalitat del que va passar al ple, un exercici de confrontació política, democràtica, pública, transparent i totalment respectuosa. I així crec que s'ha de considerar. Per això jo vaig votar que sí a la reprovació política estrictament per aquesta actuació, i vaig voler remarcar (com ara) el meu respecte i suport a la seva persona i a la seva tasca com a
Jordi, no consideres que els plens de l'ajuntament s'haurien de tractar temes que afectessin a la ciutadania i no les vostres lluites internes i polítiques?

Pensa que quan esteu en el ple sou assalariats dels ciutadans i no del vostre partit politic i pel que dones a entendre aqui vau decidir agafar "hores de feina" per anar a jugar al pati i fer el i tu mes...

Opinio de ciutadà que ja no enten perque utilitzeu els plens
Hola,
1) Al ple s'hi tracten tots els temes que proposen els grups municipals i tots els temes que plantegi qualsevol entitat o grup de ciutadans que ho demanin amb, com a mínim, una setmana d'antelació. Hi ha ajuntaments molt més restrictius, i així ho recullen a les seves normes de funcionament: el Reglament Orgànic Municipal. Qui ho vulgui restringir, que ho plantegi quan governi. Nosaltres, els qui ens sentim hereus dels comunistes del PSUC, ni hem restringir ni restringirem els temes de què ha de parlar el ple i qui els pot plantejar. Nosaltres, que venim dels qui es van deixar la pell i la vida contra el feixisme, no restringirem els drets d'expressió ni de participació.
2) els plens els utlitzem per, en representació democràtica de la ciutadania de Sant Feliu, debatre i resoldre tots els temes que afecten a la nostra ciutat (i de vegades per debatre sobre altres, sense capacitat de resolució, és obvi, però sí d'expressió d'opinió) i que es recullen en els seus ordres del dia i les seves actes, de les quals intentem donar la màxima informació i difusió possibles.
D'això se'n diu democràcia, i en tinc una convicció profunda,