03/11/14, Sant Feliu reviu pas a pas (3/7). Un acte públic al Centre Cívic Roses en què creia que tindria el primer cara a cara amb el candidat Silvestre.

El primer dilluns de novembre vam fer el tercer dels set actes públics de la nostra coalició als diferents barris de la ciutat. Va ser el torn del barri Roses Castellbell, al Centre Cívic Roses. Vam ser una quinzena de persones parlant, com és habitual, de tot. Vam parlar dels temes del barri (dels ficus, de les obres necessàries,...), de temes de ciutat (l'atenció a la gent gran, el soterrament,...) i de temes generals (el soterrament, sobre tot).

Tenia curiositat per veure si, com sempre fins ara, hi hauria algun membre de l'Associació de Veïns. Tenia curiositat perquè, en el darrer ple de l'Ajuntament, de dijous passat, el seu president, Silvestre Gilaberte, va fer una intervenció que a mi em va semblar que era més pròpia d'un candidat a alcalde que d'un president d'associació de veïns. I així l'hi vaig dir, i l'hi vaig agrair: clarifica les coses, ja que va posar per fi rostre i propostes a la candidatura independent que alguns membres de l'Associació de Veïns Roses de Llobregat estan impulsant. En el ple, i quan ja s'havia votat el pressupost de 2015, no li vaig donar la rèplica quan ja s'havia acabat el debat del punt, perquè el ple no és el lloc de debat entre candidats. Però jo pensava que en un acte de la coalició i a la mateixa seu de l'Associació, aquest debat es produiria. Crec que hauria estat molt interessant i molt positiu. Però no passa res, amb el temps tindrem debats sobre la ciutat i l'Ajuntament amb el candidat Silvestre i amb la resta de candidats.

Però no em puc estar d'apuntar sobre què m'hauria agradat debatre. Evidentment, sobre els temes que preocupen a l'Associació, i que han exposat reiteradament al seu blog:
  • els ficus
  • el cementiri
  • l'IBI
  • el butlletí i els mitjans de comunicació
  • l'incivisme i els problemes amb alguns bars
  • les concessions municipals 
Però, com que per fer el pas de les reivindicacions d'una associació a les propostes d'una candidatura, cal tenir una visió de conjunt de tots els temes que afecten a una ciutat i al seu govern, hauria estat interessant també començar un debat sobre els temes de fons de la nostra ciutat, que al nostre parer fan referència a la política social, la qualitat de l'espai públic i la transparència en la gestió, i que, com vaig explicar a l'acte del Centre Cívic, concretem en deu punts que estem debatent amb la ciutadania i que seran la base del nostre proper programa electoral:
  1. El dret a l'habitatge
  2. El dret a l'alimentació i a la salut
  3. El dret al treball
  4. El dret a l'educació, la cultura i l'esport
  5. L'atenció a les persones i famílies en situació o risc de pobresa crònica
  6. Les inversions prioritàries en equipaments i espai públic
  7. Les polítiques de medi ambient 
  8. El manteniment i els serveis municipals
  9. Una fiscalitat equitativa i ajustada a la situació econòmica actual
  10. Una gestió municipal transparent i participativa.
Dilluns teníem una bona oportunitat per començar a debatre sobre els aspectes concrets i els aspectes generals sobre els quals construir un barri i una ciutat millors. Estic convençut que ben aviat tindrem noves oportunitats per fer-ho.

Comentaris

Una pregunta que penso des de fa temps, perque els actes de partit es fan a les 7 de la tarda?

A mi m`encantaria poder anar per preguntar algunes coses (no seria un debat de candidat perque estic segur que no estare integrat en cap candidatura) pero per la feina fins a les 20:30 no puc estar mai a sant feliu, es farà cap d`aquests actes en un horari mes ``nocturn``? Si fa falt ja truco jo a tele pizza i aquell dia qui vingui tindrà sopar


Salutacions
Hola, Javier.
Fem els actes a aquesta hora per fer possible que hi assisteixi el màxim nombre de persones. Ara bé, no hi ha hora d'acabada: fins que hi hagi diàleg amb les persones assistents. Si véns a les 20:30, encara tindràs una hora per dialogar amb nosaltres, si no és que la cosa encara s'anima més.
Els propers dies són: l'11 de novembre, a les Grases; el 18, a Can Maginàs; el 3 de desembre, al Mas Lluí i el 9, a Falguera.
Hi seràs benvingut!