A quinze dies vista: EXPOSICIÓ, Festes i Fira (1/3).

Foto del Facebook de l'Ajuntament
Un cop passat el nostre tradicional segon cap de setmana de maig, m'agradaria plantejar algunes reflexions i algunes conclusions sobre els tres esdeveniments que hi van tenir lloc: la 56a Exposició Nacional de Roses, la 35a Fira Comercial i Industrial i les activitats culturals i ciutadanes que englobem amb el nom de les festes de primavera. Per la seva extensió, ho plantejaré en tres escrits diferents: exposició, festes i fira.

1) L'Exposició.

Tot va començar unes setmanes abans, amb la preparació i el treball del Departament de Cultura i de l'entitat Els Amics de les Roses. La preparació dels estands i de les sales del Palau va ser perfecta. Novament, ens van sorprendre tant la mateixa exposició com els espais que les diferents floristeries de Sant Feliu van fer entorn de les roses i diferents paisatges del món. La mateixa entitat ha fet un magnífic recull de la 56a Exposició nacional de roses, del qual demano que en feu tanta difusió com pugueu:


El tret oficial de sortida va ser, com sempre, el Pregó. Amb motiu dels 35 anys d'ajuntaments democràtics i dels 35 anys de la Fira, vam voler que el pregoner fos l'alcalde que la va crear i que va liderar la nostra ciutat entre 1979 i 2000, Francesc Baltasar. Va fer un pregó alhora explicatiu i emotiu, que us podeu descarregar aquí. L'ovació llarga i intensa del públic que omplia l'Auditori va ser molt més que un aplaudiment al pregó, va ser un primer reconeixement ciutadà al seu primer i estimat alcalde democràtic després de la dictadura feixista.

Enguany, a més, vam tenir un reconeixement internacional afegit. Molts congressistes de la Barcelona Rose Convention, que va tenir lloc a BCN uns dies després, van visitar els nostres tres importants punts roserístics: l'Exposició al Palau Falguera, el parc Torreblanca i el Roserar Dot-Camprubí. La seva valoració va ser molt positiva, tant per la qualitat dels espais com per la implicació i la participació de la ciutadania en el conjunt d'esdeveniments roserístics i culturals d'aquells tres dies.

Una darrera menció al Roserar. Enguany, dues novetats i una mancança. Una novetat important i permanent: completar col•leccions de roses i millorar-ne la informació. Una altra de puntual: el trenet que unia l'Exposició i el Roserar, que va tenir molt bona acceptació i afluència. I la mancança: la meva intenció era que les millores que estem treballant al Roserar (entrades, completar una zona de jocs infantils tocant a la carretera de la Sànson i l'escola bressol Fàbregas i els mòduls de cafeteria i aula a la part superior, principalment) es posessin en funcionament aquests dies, i no hi hem arribat a temps. Estan, però, en marxa i seran una realitat dins d'aquest mateix any.

Comentaris