04/10/13: Acte d'homenatge a la primera direcció local del PSUC en la legalitat.

El curs 2013-14 començarà i acabarà, per a la gent d'Iniciativa i Esquerra Unida, amb dos actes molt emotius que ens lliguen encara més a la nostra història i ens projecten encara més al futur que volem.

Avui serà el primer d'aquests dos actes. Retrem homenatge als homes i dones que van reconstruir el PSUC a Sant Feliu a primers dels setanta i que van entrar a la legalitat a l'abril de 1977. Jo no hi era llavors (sempre dec anar contra corrent.... jo llavors era del PSC-Congrés...), però aquelles companyes i aquells companys són ara els meus i m'enorgulleix formar part del col·lectiu que més va fer, a Sant Feliu, per la democràcia i per la reconstrucció urbanística i social de la nostra ciutat. No en desvetllo res més: ja ho explicaré en un altre escrit... però valdrà mooooolt la pena! T'hi esperem!!!

I a l'abril serà el segon d'aquests dos actes, en el marc dels 35 anys d'ajuntaments democràtics. El 3 d'abril de 1979 van ser les primeres eleccions municipals després de la dictadura feixista, i el 19 d'abril de 1979, Cesc Baltasar i els seus 18 companys i 2 companyes sortien al balcó de l'Ajuntament com a primer alcalde democràtic de Sant Feliu després de la II República. A l'abril, retrem homenatge als homes i dones de la primera candidatura comunista al nostre ajuntament. I també farem més coses... que tampoc no desvetllo ara. "Hasta aquí puedo leer", que es deia abans en els concursos de la tele.

I entremig, un curs polític apassionant: eleccions europees, dret a decidir,... A casa nostra, començarem forts: vuit actes a vuit barris així que passi la Festa de Tardor. Com solc dir: presència pública i debat polític, a tot arreu i amb tothom! Però, com deia, després de Festes. Avui, toca homenatjar el PSUC!

Comentaris