27/04/13: jornada d'ICV-EUiA-ISF per avançar en justícia social a Sant Feliu.

Fa unes setmanes, vaig escriure aquest article en el meu blog, anunciant la jornada que organitzarem el dissabte que ve, i que ahir vam explicar al nostre estand a la Plaça de la Vila.

Hi hem convidat a moltes entitats de la nostra ciutat i és una jornada oberta a tothom que tingui, com nosaltres, la justícia social com a prioritat per a Sant Feliu.

Hi voldrem parlar de coses molt concretes i des de la perspectiva del que podem fer des de la nostra ciutat. Mirarem d'evitar de parlar de coses abstractes i de fer anàlisis de política general que ens desviïn de l'objectiu del que podem i hem de fer a la nostra ciutat. Mirarem de centrar-nos totalment en les necessitats de la nostra ciutadania, i del que hauria de fer el treball conjunt de les entitats i l'Ajuntament de la nostra ciutat.

Voldrem identificar col·lectivament dos aspectes: els objectius que volem assolir, i el treball que hem de fer per assolir-los. Reptes i treballs entorn el que jo anomeno "les cinc garanties" (alimentació, habitatge, educació, salut i serveis socials), l'ocupació i els drets de ciutadania.

Comptarem amb la presència de dos diputats al Parlament (la Laura Massana i en Jaume Bosch), que emmarcaran el treball local que volem abordar en les necessàries polítiques generals que, com la renda garantida de ciutadania, s'han de desenvolupar a nivell de país. 

És, per a mi, una jornada enormement important. Cau aproximadament a meitat del mandat 2011-2015 i ha de servir per prendre el pols a les polítiques socials que impulsa l'Ajuntament i per revisar-la i posar les bases del que, creiem a ICV-EUiA, serà el més important del programa que haurem de començar a elaborar ben aviat de cara a la primavera de 2015. Sembla lluny... però el demà s'ha de definir i construir ja des d'ara!

Fins dissabte a la seu d'Iniciativa!

Comentaris