Plaça de la Solidaritat, un nou espai de Sant Feliu.

Foto de Raquel Cueva Cano.
Al barri Roses Castellbell, darrera els pisos habitualment coneguts com de la Cooperativa, on hi havia hagut les fruites Niqui i aviat s'obrirà un nou Mercadona, s'inaugurarà properament un nou espai públic, una nova plaça oberta a tothom.

En el ple del mes de febrer, s'hi va posar nom. Al Consell de Solidaritat de la nostra ciutat, la representant d'ICV-EUiA-ISF hi va presentar una proposta que va ser aprovada per unanimitat: que la plaça portés el nom d'un valor ètic i democràtic tan important com el de la solidaritat. Lligava i donava continuïtat a un precedent important, també en una plaça de nova creació a la nostra ciutat: la plaça de la Llibertat, al barri de les Grases.

La plaça té, doncs, un nom que considero simbòlic i preciós, que s'adiu amb la trajectòria del barri i de la ciutat en què s'emmarca. Ara ens tocarà a tots omplir-la de vida, d'activitat ciutadana, i també, per què no, de solidaritat. Ben aviat quan, en les properes setmanes, se n'acabin les obres... i alguna sorpresa que la nova plaça ens té preparada!

Comentaris