"Vull un balcó sobre el mar..."


EL BALCÓ (Joana Raspall)

Vull un balcó sobre el mar
per veure passar les barques
amb veles de tots colors
tenses pel vent.

Vull un balcó sobre el camp
per veure florit les branques
i aspirar-ne les olors
a hora ponent.

Vull un balcó sobre els cors
per destriar les mentides
i guardar les veritats
com a tresors.

La primera estrofa d'aquest poema de Joana Raspall serà ben visible al túnel del carrer Verge de Montserrat  a partir d'aquesta Festa Major de Sant Llorenç. Els artistes de Kaligràfics, tots ells joves de Sant Feliu, donant compliment al conveni que tenen subscrit amb l'Ajuntament per a aquest any 2012, faran possible la conversió d'un simple pas sota la via en una travessia plena de color per l'art i la poesia.

Els primers versos del poema "El balcó" es reproduiran en aquesta travessia, i Joana Raspall serà quotidianament present per a la ciutadania de la mateixa manera que Pere Dot és present, també ple de vida i a l'abast de tothom, a la façana del nostre Casal de Joves.

Avui he anat a saludar els quatre artistes que estaven plenament bolcats en la seva obra. Sempre havien imaginat, com m'han dit, aquest pas com una gran peixera, com un pas sota el mar. Pas sota el mar, balcó sobre el mar... art i poesia al carrer i per a tothom, units en una de les primeres presències a la ciutat de l'Any Joana Raspall. Un any que es promet intens i que tindrà la primera gran activitat ciutadana el proper 6 de setembre amb la lliçó inaugural del curs escolar 2012-2013, a càrrec del gran escriptor Miquel Desclot, potser el més gran coneixedor i divulgador de la producció literària de Joana Raspall, fent cas a un suggeriment impagable del nostre conciutadà Agustí Vilar.

Tornant al mural, he preguntat als artistes si compartien el meu neguit pel respecte a la seva obra, la meva por que qualsevol desaprensiu malmetés la seva creació. M'han transmès la seva tranquil·litat i confiança que els espais públics oberts a la creació es respecten, la seva convicció que la immensa majoria de la gent que fa art amb un spray respecta la creació de les altres persones que comparteixen aquesta passió. Estic segur que serà així, com també estic segur que la ciutadania se submergirà cada dia en aquesta proposta artística i literària amb un somriure i amb la convicció que, malgrat tot, la bellesa pot esdevenir quotidiana i els artistes ho continuen fent possible per a totes i per a tots nosaltres.

Moltíssimes gràcies i enhorabona, Kaligràfics!!! 

Comentaris

Meryl ha dit…
Jo també n'he fet ressò... Felicitats als autors!

http://www.fotolog.com/emizen/254000000000013198/