Totalment al teu costat, Cesc

Quan encara no m'havia refet de la sorpresa i la indignació de veure com denigraven al nostre company Napo, dijous ens sorpreníem amb un article del diari "El Mundo", recollit sense cap contrast previ pel diari "Ara", amb la finalitat d'estendre l'ombra del dubte sobre l'activitat laboral del nostre company Cesc Baltasar. En Cesc treballa com a consultor en una empresa privada, com ja ho va fer quan va renunciar a l'alcaldia al 2000, fins que va entrar a la Generalitat tres anys després. Ara ha tornat a una activitat privada, també com a consultor, i entre els seus clients figura l'empresa esmentada... com tantes altres persones, entitats o empreses que vagin a la consultoria on treballa. És a dir, tenim un càrrec públic que, quan plega, torna a una activitat privada i alguns diaris ho consideren digne d'assenyalar amb el dit i acusar. D'"El Mundo" no m'estranya, però de l'"Ara"... Des del meu bloc, afirmo clarament que estic totalment al costat del Cesc, tot i que sé de sobres que no cal que faci públic i explícit el meu suport.


Potser el que vull fer públic i explícit és simplement el meu emprenyament. Que sigui tan fàcil posar merda davant el ventilador, i que difamar algú surti pràcticament gratis és francament descoratjador... L'eterna qüestió és a qui beneficia tot això? I no sé si la pregunta correcta és... a qui beneficia denigrar personalment a persones concretes de la nostra coalició... o a qui beneficia denigrar col·lectivament a ICV i a EUiA...

Jo m'inclino per la difamació col·lectiva a ICV-EUiA. Com que crec que els valors dominants en una societat són els valors de la seva classe dominant, i com que crec que la dictadura financera a què estem sotmesos només té una sortida política i social majoritària, es tracta de fer inviable una majoria social i electoral que li faci front. Per això, es tracta de desprestigiar als polítics i als dirigents sindicals en el seu conjunt, sense deixar espai per a una reflexió serena sobre el tema, que aïlli la ínfima minoria de càrrecs polítics i sindicals corruptes i doni valor a la tasca de la immensa majoria de persones que exerceixen una responsabilitat comunitària des d'una institució. I com que encara no han pogut trobar cap càrrec públic corrupte d'ICV-EUiA, fan una trampa antiga com el caminar però que fa molt de mal: com que no hi ha pèls a la sopa, va i n'hi posen. I això, justament això, és el que cal denunciar.

Comentaris

eni ha dit…
Molt be Jordi. Podriem dir moltes cosses, tantes!!, però no val la pena perdre el temps ni deixar que ens portin al terreny que ells viuen constantment, la merda.
Nosaltres cal que mirem endavant i que treballem, pq tenim molta feina a fer.
Gracies per el teu treball
eni