Avanç del ple de juny de 2011.

Foto treta de Fet a Sant Feliu
Dijous que ve, 30 de juny, a les 20:00, tindrà lloc el primer ple del mandat 2011-2015. De la mateixa manera que fins ara en aquest bloc donava compte dels resums del ple, a partir d'ara en faré un avanç, per tal que qui hi estigui interessat tingui informació sobre els temes més rellevants que hi debatrem.

Com que és el primer ple del mandat, normalment té un contingut exclusivament organitzatiu. Els punts que s'hi tracten habitualment són els següents:
  • establiment dels dies de celebració dels plens (a partir d'ara seran els darrers dijous, però la documentació serà pública el divendres abans: hi haurà més temps perquè qui tingui interès pugui assistir o participar als plens amb més informació dels temes que s'hi tractaran)
  • constitució dels grups municipals, de les comissions informatives i de la junta de portaveus. (Grups municipals: els quatre que van sorgir de les eleccions del 22 de maig, S'ha de nomenar un portaveu de cada grup i assignar regidors/es a les comissions informatives. Comissions informatives: comissions prèvies al ple en què els grups municipals reben tota la informació i veuen la documentació del que s'hi debatrà. Junta de portaveus: comissió prèvia al ple formada per mi mateix i pels portaveus dels quatre grups municipals existents)
  • establiment dels sous i de les dedicacions dels càrrecs públics (els sous seran els següents, tots ells amb 14 pagues: alcalde, 3.941 € bruts/mes; tinent d'alcalde: 3.513 € bruts/mes; regidor/a a dedicació completa: 3.239€ bruts/mes i regidor/a a dedicació parcial: percentatge d'hores sobre aquest darrer salari. Hi haurà un tinent d'alcalde menys i un regidor més a dedicació completa. ICV-EUiA-ISF no tindrà cap assessor, CiU en tindrà un)
  • nomenament dels tinents d'alcalde, establiment de competències als regidors i regidores (de fet, es dóna compte d'un decret que vaig signar la setmana passada i que ja es va fer públic al seu moment)
  • nomenament dels representants de l'Ajuntament als organismes de caràcter supramunicipal: Àrea Metropolitana, Parc de Collserola, juntes de compensació de diferents planejaments,...
A més d'aquests punts que són preceptius en tots els primers plens de tots els ajuntaments, portarem tres punts als quals vull donar molta rellevància:
  • una moció, que espero que subscriguin tots els grups, en relació al manteniment del servei d'urgències a l'ambulatori del Pla. De fet, tant la Rosa Maria Martí com jo hem estat fent moltes trucades al respecte en els darrers dies i plantejarem les reivindicacions de la nostra ciutat en una reunió a la Conselleria de Sanitat que tindrà lloc aquest dilluns mateix.
  • la creació de la figura del regidor o regidora de barri i el nomenament dels vuit regidors/es que assumiran aquesta funció.
  • l'inici dels treballs per a la constitució del Consell Assessor d'Urbanisme, mitjançant un grup de treball amb la participació dels quatre grups municipals que haurà de portar una proposta de composició, funcions i règim de funcionament del Consell en el ple del mes d'octubre
D'altra banda, vaig oferir a alguns dels ciutadans i ciutadanes vinculats al Moviment 15-M que han acampat a la plaça de la Vila del 15 al 22 de maig la possibilitat que intervinguessin al ple municipal, per donar a conèixer les seves propostes, a fi que siguin conegudes i debatudes pel ple del consistori que, tal com els vaig dir, és la màxima expressió de la sobirania popular a la nostra ciutat.

De tots aquests punts, vaig informar amb detall a la primera junta de portaveus del nou mandat, que va tenir lloc dijous al migdia. Amb posterioritat a aquesta reunió, el PSC va plantejar tres mocions: una que coincidia amb la que vam explicar sobre el manteniment de les urgències a l'ambulatori del Pla, i dues més demanant la dimissió de Felip Puig i manifestant el rebuig a la supressió de la sisena hora a les escoles públiques catalanes.

Això és, en poques paraules, el que es debatrà aquest dijous a les 8 del vespre a la Sala de Plens del teu Ajuntament.

Comentaris

Anònim ha dit…
Hola,

Sobre los plenos y temas relacionados, una cuestión, ¿seguirán llevándose a cabo las entrevistas on-line con el alcalde? lo comento porque era algo creo positivo y participativo que tenía el gobierno municipal anterior, lástima que se quedaban muchas cuestiones en el tintero, especialmente no se respondía a muchas preguntas incómodas, pero era interesante.

La web del Ayuntamiento ¿seguirá con ese color rojo socialista corporativo, como todos los cartelitos que han puesto en edificios oficiales y municipales en toda la ciudad, o cambiará?

¿Alguna web prevista para Radio Sant Feliu?

Saludos,
Sergio
Anònim ha dit…
Sr. San José (y por extensión, sra. Rosa Mª Martí):
¿Serían tan amables de explicarnos a los ciudadanos de San Feliu el porqué de la subida de sueldos de los regidores? ¿A qué obedece? ¿No estamos en crisis?
Si al menos no los bajasen, yo podría llegar a entender que los mantuvieran igual, pero subirlos…...Créame que no entiendo nada…Realmente de cara a los ciudadano queda, como le diría, poco estético, poco bonito éso de subir el sueldo a los regidores nada más empezar la legislatura. Y más teniendo en cuenta la actual situación económica. Por favor, explíquelo de la manera más clarificadora posible y que todos entendamos o intentemos entender el porqué. ¿Tan necesaria era esa subida AHORA? Y digo yo, ¿no podían haber esperado al menos a que la situación económica hubiera mejorado, el paro hubiera descendido, etc..? ¿Cómo se justifica esta subida a un equipo que todavía no ha empezado prácticamente a gobernar la ciudad?. Espero su clarificadora explicación..
Hola, Sergio!
Sí, las entrevistas on-line con el alcalde serán el martes posterior al pleno municipal, que se han trasladado a los jueves. La próxima sesión será el martes 12 de julio.
El color corporativo del Ayuntamiento se revisará en la primera sesión del Consell de Comunicació, en qué participarán todos los partidos. Yo, personalmente, abogaré por un color que sea referente de nuestra ciudad y no de ningún partido (y menos aún, por descontado, del mío).
En el mismo Consell abordaremos el relanzamiento de Ràdio Sant Feliu, del que informaremos oportunamente.
Saludos!!!

Al segundo anónimo,
Acabo de colgar un escrito detallado informativo sobre el tema. He intentado equilibrar responsabilidades con retribuciones de los concejales a plena dedicación, situando una diferencia más razonable entre los tenientes de alcalde y los concejales a plena dedicación. Ello comporta un incremento del 3,37% en el coste total de los 11 concejales del gobierno. Espero, en ese artículo, haber conseguido explicarlo de la manera más clarificadora posible.
Muchas gracias por tu participación!