Escrit d'al·legacions al planejament urbanístic de PSC, CiU i PP post-soterrament.

Diverses qüestions en relació al tema.

1) Abans que res, el text complet de les al·legacions que hem presentat conjuntament ICV-EUiA, ERC, la Federació d'Associacions de Veïns (Can Calders, Can Nadal, les Grases, Mas Lluí i Roses-Castellbell), l'AVV Falguera i l'entitat ARES.

2) Una imatge de la taula rodona del 23 de febrer, al Centre Cívic Roses:

Prop de 90 persones van escoltar l'exposició de tots els portaveus. Cadascú anava, en principi, a exposar els propis punts de vista. Però la cosa no va anar ben bé així. Jo vaig anar a explicar les al·legacions a la proposta aprovada inicialment per PSC,CiU i PP. El PSC es va dedicar, des de la tribuna i amb alguna intervenció desafortunada des de la sala, a desacreditar-nos. El PP va dir que ells eren l'oposició responsable i que la proposta era "moderna". CiU va dir que no entenia tant d'enrenou per dues torres (?). Algunes intervencions des del públic deien que, si la gent qüestionava el que havia aprovat l'ajuntament, el soterrament no arribaria mai. Altres deien que no es podia callar davant una proposta tan insatisfactòria, i que el període d'al·legacions és justament per a això, per a expressa l'opinió sobre la proposta: opinar no és posar pals a la roda, deien. Hi coincideixo plenament. Espero veure el resum que en farà l'AVV Roses-Castellbell, convocant de l'acte.

En tot cas, va ser una experiència molt interessant. Qui va voler, va tenir una oportunitat perfecta per fer-se una idea de les propostes en debat i de l'actitud de les forces polítiques en relació al tema, sens dubte, més important de l'urbanisme local per a les properes dècades. Vaig felicitar, com no podria ser altrament, a l'AVV Roses-Castellbell per haver aconseguit que l'equip de govern expliqués públicament la seva proposta. I pensar que hauria hagut de ser el mateix ajuntament qui hagués informat amb temps i forma adequats a tots els barris de la ciutat...!

3) La notícia i el vídeo d'aquesta trobada a E-digital.cat.

4) La ressenya de l'Agència Catalana de Notícies.

5) Un resum i comentari a Fet a Sant Feliu. Hi ha també una entrevista a Xavier Alegre que s'hauria de replicar punt per punt, però prefereixo centrar-me en el debat de propostes per Sant Feliu que no en les seves afirmacions, esbiaixades gairebé totes elles.

I, com sempre, els vostres comentaris... si els voleu deixar!

Comentaris