28/02/09: Jornada d'ICV-EUiA sobre la LEC.

A meitat del mes passat, vaig tenir l'oportunitat d'assistir als treballs de la ponència parlamentària entorn del projecte de Llei d'Educació de Catalunya. Va ser a les compareixences, és a dir, en les intervencions que diferents entitats o persones vinculades a l'educació van sol·licitar al seu dia per fer sentir la seva opinió sobre el text del projecte de llei.

Era la primera vegada que hi assistia, i hi vaig anar com a assessor d'Iniciativa-Esquerra Unida per ajudar després a la Dolors Camats i altres companys del Grup parlamentari a recollir, ordenar i valorar les diferents aportacions de les compareixences. Una tasca interessant, necessària, que m'ha permès conèixer de prop la dinàmica parlamentària, molt més "sofisticada" i palatina en les formes que la dinàmica municipal, però d'una rellevància evident: en el debat de la llei, es defineix el futur del país que volem.

Un cop acabat el procés de compareixences, ara ja estem en el procés d'elaborar les nostres esmenes i de preparar-les per debatre-les primer en el sí del govern de coalició (amb PSC i ERC) i després per presentar-les formalment al Parlament. El calendari apreta i tot apunta que el debat en ponència es farà abans de Setmana Santa i que la votació final al plenari del Parlament es farà al juliol, per tal que al setembre la LEC ja sigui plenament operativa.

Alhora, estem fent un treball molt intens en el sí de l'Àmbit d'Educació d'Iniciativa, com també ho fan els nostres companys i companyes d'EUiA. Es tracta d'elaborar el nostre propi discurs i de saber-lo explicar bé, tenint en compte que ens vam desmarcar dels nostres socis de govern al darrer juliol i no vam donar suport al text que finalment va arribar al Parlament.

A ICV hem tingut llargs debats per construir discurs i per saber-lo comunicar. Ara, a punt d'acabar febrer, es tracta de tornar-ne a parlar amb el conjunt de la comunitat educativa. Amb aquesta finalitat, hem convocat per dissabte que ve un acte per presentar el que considerem les vint esmenes clau que, si s'acceptessin, permetrien el nostre suport a la llei.

Us podeu descarregar aquí el text complet, però us fareu ben aviat una idea del que pretenem, mirant tan sols el text de convocatòria de la jornada:

Comentaris