Es diguin Puigdellívol, Gutiérrez, Amaya, Vanescu o al-Kharim.

Acabo de fer un escrit al meu bloc d'educació sobre un acte que hi haurà aquest dimecres, 24 d'octubre, a l'Ateneu.

No serà un acte informatiu a l'ús. En moments que conviden més a la banalitat o a l'esceptisme que no al debat i la reflexió col·lectives, els companys i companyes de la Fundació Nous Horitzons s'entossudeixen a fer actes públics per facilitar una millor comprensió i capacitat d'actuació en el món que ens ha tocat viure. Sort en tenim!

Ens cal preguntar-nos en veu alta què hem de fer per oferir una escola millor a tots els santfeliuencs i a totes les santfeliuenques de tots els cognoms, de tots els orígens. Ens cal dir-nos en veu alta i convèncer-nos que no pot ser que, a Sant Feliu, hi hagi escoles sense cap fill o filla de famílies immigrants i hi hagi escoles on aquests infants arriben al 23%. Ens cal conjurar-nos perquè no només "els millors"(???) tinguin els millors resultats, perquè evitem que, en nom del dret d'elecció de centre, "especialitzem" escoles en un tipus d'alumnat o altre, és a dir, segreguem infants o adolescents en funció, aparentment, del seu cognom.

Ens cal un servei públic d'educació, amb centres de titularitat pública i centres de titularitat concertada, que assumeixin com un repte prioritari i únic, que tots els infants i adolescents tenen el mateix i el ple dret a tenir una educació que els obri totes les portes del segle que els ha tocat viure. Tots els infants i adolescents. Es diguin Puigdellívol, Gutiérrez, Amaya, Vanescu o al-Kharim.

Jo vull saber més com avançar en aquest horitzó. Per això aniré aquest dimecres, 24/10/07, a la nova xerrada de la Fundació Nous Horitzons. Serà a l'Ateneu, obert a tothom, obert a tu. El tema s'ho mereix: t'hi esperem!

Comentaris