LA PROPOSTA D'ICV-EUiA DESPRÉS DE LES ELECCIONS DE DIUMENGE.

Després d'haver-ne parlat dilluns i dimarts amb els caps de llista dels diferents grups, avui dimecres l'Àngel Merino ha signat i lliurat formalment a PSC, CiU i ERC el document que segueix. ICV-EUiA creiem que recull i integra la voluntat que la ciutadania de Sant Feliu va expressar diumenge i estem convençuts que, posant els interessos de la ciutat sempre per davant dels merament partidaris, és la millor composició de govern possible per a Sant Feliu.

DECLARACIÓ D'ICV-EUiA AMB MOTIU DELS RESULTATS DE LES DARRERES ELECCIONS MUNICIPALS (27/05/2007)
  • ICV-EUiA feliciten, en primer lloc, al PSC per haver guanyat les eleccions municipals a Sant Feliu de Llobregat.
  • ICV-EUiA agraeixen a la ciutadania l'amplíssim suport rebut, ja que mantenen, tot i haver estat a l'oposició, tota la seva força i representativitat a l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.
  • ICV-EUiA consideren que cal ser respectuós amb la voluntat expressada per la ciutadania, que ha donat un clar suport a les dues forces d'esquerra majoritàries a Sant Feliu i ha reconegut també el treball dels dos partits que han acompanyat el PSC en el govern de la ciutat.
  • ICV-EUiA reiteren la importància decisiva per a Sant Feliu dels propers quatre anys. L'inici de les obres del soterrament, el desenvolupament de la llei de barris, la posada en marxa de les noves lleis de contingut social, la planificació de les xarxes de transport públic, entre d'altres, són aspectes d'una importància estratègica evident i que és necessari enfrontar amb el màxim consens polític i social possible.
  • ICV-EUiA fan una crida a PSC, CiU i ERC a valorar la conveniència d'un ampli govern d'unitat per a Sant Feliu de Llobregat, i a establir converses en aquest sentit, pensant de forma prioritària en el futur i l'interès general de la nostra ciutat.

Sant Feliu de Llobregat, 29 de maig de 2007.

Àngel Merino i Benito, candidat a l'alcaldia per ICV-EUiA.

Comentaris

Anònim ha dit…
El pacto PSC-CIU (ERC?) ya es una realidad. En cualquier caso creo que ICV y PSC inician una nueva etapa. Se repite gobierno pero tambien pienso que este gobierno va a reconocer el peso de ICV en Sant Feliu otorgandole un papel coprotagonista en los temas mas importantes para el futuro de la ciudad. Creo que es el momento de generar confianzas, perdidas tras muchas disputas, y que posibiliten en el futuro espacios para nuevos escenarios.
Benvolgut Tamudo,
Per què el pacte PSC-CiU que signeu avui recull millor l'opiníó expressada democràticament per la ciutadania diumenge passat que no la proposta que ha formulat formalment ICV-EUiA a PSC, CiU i ERC?
Agrairia, si és possible, una explicació pública en termes polítics o de model de ciutat, no limitada a les relacions personals.
Gràcies!
Anònim ha dit…
Segons et va respondre el Sr Alberdi, hi ha una diferencia de model de ciutat entre el PSC i ICV, cosa que hem fa pensar si aquest model es mes coincident amb CiU?
Anònim ha dit…
Jordi,

Hablo a título personal. Creo que en política local más allá de diferencias programáticas(que en este caso también las hay), es fundamental la confianza. Dejando a un lado la aritmética electoral, si algo se ha ganado a pulso CIU, durante estos cuatro años, es confianza. Todo lo contrario se podría decir de vosotros. No se puede pretender pasar de la trinchera a compartir gobierno en unos dias. Sería no ya contraproducente sino una burla al propio electorado. Vosotros al vuestro y el PSC al suyo. Hace unos días nos hablabas en este blog de dejar, al menos, la puerta entornada. No pretendas ahora abrirla de sopetón y de par en par. Instaurar, de inmediato, un gobierno entre las tres fuerzas que los conformaron en la anterior legislatura más ICV estaría condenado al más absoluto de los fracasos. ¿Cómo vas a compartir gobierno con alguien en quien no confias? En cualquier caso tengo la intuición (vuelvo a recalcar que hablo a título personal)que este acuerdo entre PSC y CIU es un primer paso. Podrán haber otros, quizás con ERC,o no, y quien sabe si en un futuro (no se delimitar la certeza, las formas, ni la distancia) con ICV. Sea como fuere, el escenario, para cualquier observador imparcial ahora requiere de tiempo, paciencia y buena voluntad por parte de todos. Sant Feliu no puede permitirse cuatro años más como los anteriores. ¿No crees?

Y me vuelvo a repetir como el ajo: Lo dicho es a título personal. No es la postura de ninguna agrupación política.
Anònim ha dit…
La disputa i la condrontació de idees, nomes millora, prefereixo una ciutat on es discuteixi i es parli de totm que una bassa d'oli. De la discusio i contraposició d'idees en surten de noves i millors.

Per tant si el PSC vol fer un model de ciutat juntamnet amb CiU, endavant, nosaltres a seguir defensant el nostre i explicant a la ciutadania que proposem...
Anònim ha dit…
Es parla de confinança, i jo hem pregunto quina confiça tenia PSc amb CiU el primer cop? CiU estava a l'opsocicó, i criticava les accions de gover (potser algu des del propi govern feia el mateix...)

I despres no oblidem una cosa important, el primer que es va fer amb el nou govern de CiU PSC i ERC, es tirar pestes sobre la feina feta per ICV i el seus socis ( de gran confiança), doncs el que havia de fer ICV es defença les seves idees, i demostrar que eren mentiders,

les confiances son reciproques, no parlem nomes del to elevat de defença davant de les mentides...

Anims tenim la força que tenim i sobretot un gran projecte que defençar.
Anònim ha dit…
No, el tipo de oposición que ha llevado a cabo ICV en Sant Feliu no la había realizado ningún partido antes en nuestra ciudad. Alguien me la definió como "propia de Acebes y Zaplana", no por lo ideológico claro está, sino por su tono y agresividad.

Pero en cualquier caso lo realmente absurdo es que ICV propusiese tal nivel de confrontación cuando esta formación lo más probable es que nunca vuelva a estar en un gobierno de Sant Feliu si no es con el PSC. Sant Feliu ha cambiado mucho demográfica y socialmente desde el último gobierno de ICV. Ha crecido 1/3 de su población con la llegada de gente cuyo espectro electoral tiene más que ver con la media del resto de Catalunya que con el que tenía Sant Feliu historicamente. Eso ha provocado, en las últimas legislaturas, un cambio en el escenario político. Actualmente es utópico pensar que ICV volverá a tener una mayoría absoluta. Es más, estos próximos años Sant Feliu continuará creciendo con nuevos barrios y es normal que por ello aumente el peso de otras formaciones políticas (PSC sobre todo, y CIU y PP también). En definitiva: un enfrentamiento con el PSC sólo les relega a quedarse estancados sine die.
Anònim ha dit…
Tamudo nomes recordarte que quan psc estava al govern abans del 2003, hi va haver un fort enfrenatment per la compra de la fabrica de les tovalloles, i recordarte que el PSC estava al govern qui feia una oposició dura aleshores??? i dins del govern!!!!
I això de la oposició dura .... no se que dir que voleu que siguem com diuen molts la marca blanca del psc doncs espero que al menys a st feliu això no passi, a ICV hem de ser concients del que som un partit petit però no per això hem de renunciar al model de ciutat i de societat per a la que lluitem i seguirem lluitant.
Anònim ha dit…
Però Tamut i aquest bloc no són de l'Espanyol? A què ve tanta baralla, doncs, entre vosaltres? Aupa Aleti.
Benvolgut Tamudo,

En els teus comentaris anteriors repeteixes els comentaris que repetidament els socialistes heu fet sobre l'oposició que hem fet a ICV aquests quatre anys. Heu dit per activa i per passiva que ens hem oposat a tot, que hem fet una oposició salvatge o destructiva, que hem fet la mateixa oposició que el PP, i altres afirmacions que no resisteixen una anàlisi seriosa. Però heu aconseguit crear una percepció, si més no en els vosres militants, que hem intentat "disparar contra tot el que es movia", sempre dit figuradament.

Mira, Tamudo, en aquests quatre anys hi ha hagut 57 plens i, si l'Excel no em falla, entorn de 1.100 punts tractats. Saps en quantes ocasions hem votat en contra de l'equip de govern? Doncs només en 74 ocasions, no arriba al 7% dels temes tractats al ple!!!

Més coses: només en una sola ocasió hem votat en contra d'un tema de l'Àrea de Serveis Personals. Ha estat justament en el darrer ple, amb motiu d'una decisió que no es correspon amb una política d'equitat en educació, com és el ja famós "xequet escolar". Bàsicament ens hem posicionat en contra només en dos grans blocs: la política fiscal i la política urbanística. Això, benvolgut Tamudo, no es pot vendre mai com una oposició sistemàtica a tot, no creus?

Pel que fa a la política fiscal, és lògic que ens hi oposéssim. Només començar el mandat, l'equip de govern va intentar desqualificar en bloc tota la política econòmica d'ICV denunciant un forat econòmic que després s'ha comprovat que era inexistent. Estaràs d'acord amb mi que no va ser una bona manera d'intentar generar confiança... El que va venir després (ordenances fiscals amb apujada d'impostos, els pressupostos que se'n van derivar, etc) és plenamentlògic i coherent que ho votéssim en contra.

L'altre gran paquet que hem votat en contra ha estat l'urbanisme. O, més en concret, el planejament urbanístic. Vam estar en contra de la reconversió del sòl industrial a residencial de Hoechst, vam votar en contra de la modificació de planejament en l'àmbit del CEIP Salvador ESpriu i, sobretot, vam estar rotundament en contra del túnel a les Grases i la requalificació de sòl públic al Mas Lluí. Això sí, de forma rotunda i al costat dels veïns i veïnes que es van mobilitzar. Però... que potser no és una opció coherent amb la nostra trajectòria i el nostre programa? no és una forma legítima de fer oposició? Es pot considerar que el que volíem era simplement "donar pel sac" com he llegit en alguns comentaris d'aquest mateix blog? Jo crec que és una lectura falsejada i interessada del que ha passat aquests quatre anys, destinada a justificar un distanciament i un enfrontament amb ICV que no té, al meu parer, base real en el que ha passat al ple.

És cert, Tamudo, que no hi havia hagut oposició com la d'aquests quatre anys. Però segurament perquè ningú va tenir la voluntat o la capacitat per plantejar-la. Alguns exemples: en els debats dels pressupostos, jo sovint demanava a CiU (al PSC no, ja que jo vaig entrar com a regidor d'Hisenda al 1995 i el PSC va entrar al govern al 1996) quines inversions o prioritats alternatives plantejarien... i la seva resposta era sempre que ells no eren govern i no tenien cap obligació de plantejar propostes alternatives. Un altre: tots els temes de planejament urbanístic van tenir temps i informació suficient, i només hi va haver abstenció de CiU en les fases inicials de les Grases. I nosaltres mai no hem fet, benvolgut Tamudo, com va fer el PSC quan en Cesc era diputat a Madrid que, en un estil pèssim d'oposició, va omplir Sant Feliu d'octavetes fent referència a temes que no tenien res a veure amb la seva gestió com a alcalde.

És cert que en els plens hi ha hagut un to que no sempre ha estat exemplar. Ni de nosaltres cap a l'equip de govern, ni a la inversa. A mi m'han dit coses que te'n faries creus i m'han insultat de forma explícita, cosa que mai ha sortit del nostre grup. Però, de la mateixa manera que jo ho relativitzo i no ho elevo a greuge etern i definitiu, crec que també es podria fer el mateix des del partit que avui té més vots a Sant Feliu.

A mi, Tamudo, això em resulta determinant. El PSC ha guanyat les eleccions i jo ni puc ni vull ignorar aquesta realitat. Però crec també que el PSC hauria de veure que representem un sector important de la ciutat que, tot i que sociològicament Sant Feliu ha canviat molt com tu mateix dius encertadament, veu en nosaltres una alternativa clara al govern de centre-esquerra que s'ha configurat a la ciutat.

En tot cas, company perico, és un plaer debatre amb calma amb tu. I espero que, de mica en mica, aquest sigui l'estil de debat que s'imposi a la ciutat.

Una abraçada... i llàstima que hàgim tornat a perdre als penals (bé, políticament jo ja hi començo a estar acostumat, jejeje...)
Anònim ha dit…
"Es más, estos próximos años Sant Feliu continuará creciendo con nuevos barrios y es normal que por ello aumente el peso de otras formaciones políticas (PSC sobre todo, y CIU y PP también)." Es posible que no et falti raó, però t'has fixat que el PSC, a Sant Feliu a realitzat el seu creixement + 220 vots a un barri com ROSES CASTELLBELL, que de nou no et té res, a banda de la piscina. I el segon creixement de vot el PSC (117)l'experimenta al barri CENTRE-MAGINÀS-LLOBERA, que de nou poquet. A barris nous com les GRASSES qui ha guanyat vots ha sigut ERC + 4, i a un altre barri nou de trinca l'únic partit amb presència al nou Ajuntament que guanya vots és IC + 20.

Per cert hi ha un altre factor de canvi a banda del demogràfic a la ciutat, i es que a partir del 2003 ICV ha presentat un candidat diferent a FRANCESC BALTASAR, un alcalde històric que ho era des de l'any 1979.

T'has plantejat que tal vegada la força que donen 7 regidors fa por als futurs membres de l'equip de govern, i que potser si ICV hagués tingut un pitjor resultat: baixar a 5 regidors per exemple, qui no ens diu que a hores d'ara hi hauria un altre pacte.
Anònim ha dit…
Amigó, no coneixes en Vázquez. És un home de paraula. Va dir que reeditaria el mateix govern amb CIU, i amb Esquerra també, fes falta o no, i així ho està fent.

Per cert, els vots i la tendència imparable a la baixa d'IC la posen més a prop del 5 que del 7, així que de por res. I la política és un afer de llarg recorregut.

I em temo que va ser el ple inicial impresentable el que ha planat sobre tota la legislatura i sobre el que passa ara.
Anònim ha dit…
Yoldi. Insultos no?

sicario.

(Del lat. sicarĭus).

1. m. Asesino asalariado.

Real Academia Española
Tot sigui per l'audiència... Si no respongués els anònims, potser no tindria tantes visites...
Bé, tot i que em fa mandra. N'hi ha que tenen més traça amb l'etimologia que amb el sentit figurat de les paraules, encara més traient-les de context. Ja en vaig demanar disculpes al seu dia: ni vaig demanant reparacions por ahí ni veig lògic que se'ns en demanin dia sí i dia també.
Tot em sona a coartada per intentar explicar-se davant la parròquia. Té raó en Jordi Amigó: si en comptes de mantenir-nos com a alternativa a un govern de centre-esquerra ens haguéssim enfonsat, a hores d'ara ja tindríem constància de la infinita generositat del germà gran. Generositat que hauria començat -de bon rotllo- per no recordar-nos eternament, mútuament, vergonyes passades. Jo ja no miro contínuament enrera: considero que hem d'estar clarament per sobre de l'espectacle que donen alguns matrimonis eternament mal avinguts. Potser seria hora que no fóssim tan poquets en aquest esforç.
Anònim ha dit…
"Aunque la verdad de los hechos resplandezca, siempre se batirán los hombres en la trinchera sutil de las interpretaciones."
Anònim ha dit…
Els que nomes veuen el passat, es perque no tenen futur...

Malament els que nomes recorden i no tenen prespectives de futur.

Per sort hi ha gent que mira endavant.
Anònim ha dit…
Vist l'èxit, k fareu disabte que ve?
Anònim ha dit…
Programes, confiances personals, valentia, assemblees. Sí, les assemblees manen. Però potser hagués estat positiu, ja no dic intel.ligent, decidir votar en Vázquez dissabte vinent.
Anònim ha dit…
SÍ, señor!! acabas de decir en pocas líneas mi pensamiento. Si tanto se llenan la boca con la reconciliación, la valentía, etc... que den el primer paso ellos y voten a Vázquez, será una manera de generar confianza. Pero eso nunca lo van aceptar. El PSC, si no me equivoco, en el 99 votó a Baltasar como alcalde, y a partir de ahi se hizo un pacto de gobierno. Vamos señores de ICV hasta donde llega vuestra valentia!!
Anònim ha dit…
Pero de quina confiança parles!!! la confiança es va perdre fa 4 anys quan ens veu excloure del pacte de govern!!! quane staveu governant i veu fer oposició amb lo de fabrica de les tovalloles ... i etc.
Com us sentirieu si Ciu i erc aquest cop hagues pactat amb ICV???
Algú ha dit: "Vist l'èxit, k fareu disabte que ve?".

Nosaltres vam fer l'oferta concreta i pública que es reprodueix en aquesta entrada. Ho vam fer amb la voluntat, expressada en actes públics al llarg de la campanya, de donar suport al candidat de la llista més votada. En aquesta circumstància, a mi m'hauria agradat votar Vázquez.

La nostra oferta no ha tingut una altra resposta que una conversa correcta entre Vázquez i Merino. Ja és alguna cosa. Però no suficient. Hem estat explícitament exclosos d'un govern al qual volíem aportar la màxima unitat en els temes estratègics.

Des del meu punt de vista, hem estat també percebuts clarament per la ciutadania com a alternativa al govern de PSC+CiU que s'ha configurat a Sant Feliu (ERC és un afegitó tipus "Wilma, ábreme la puerta").

Jo crec que hi ha dues coses que no tindrien sentit. L'una, no reconèixer la solemnitat i el contingut de l'acte de dissabte que ve. L'altra, no assumir el nostre paper d'alternativa a favor d'una esquerra plural davant un govern de centre-esquerra. Assumir el paper d'alternativa vol dir presentar i votar un candidat alternatiu. I això és el que farem dissabte votant l'Àngel Merino.

L'Àngel, això sí, explicitarà la voluntat del nostre grup d'assolir el màxim consens social i polític en els temes estratègics de la ciutat. I en aquest sentit li correspon al govern, i no a l'oposició, facilitar i liderar aquest consens.
Anònim ha dit…
Hum, bon discurs. Es pot fer molt per Sant Feliu des de l'oposició, donant suport en els temes estratègics que veieu encertats o mirar de millorar-los si així ho considereu.
Diria que sí, que la ciutat necessita una oposició forta i rigorosa durant 4 anys, lleial en tot moment, per més que crítica.
És una bona opció. Sensata i coherent: treballar per Sant Feliu des de l'oposició, mirant que el govern no l'esguerri i col.laborant en tot allò que us sembli raonable.
Anònim ha dit…
Jordi, no m'ho puc creure. Et refereixes a Esquerra en la situació actual com

(ERC és un afegitó tipus "Wilma, ábreme la puerta").

No m'ho puc creure. Jordi, no m'ho vull creure.
Anònim ha dit…
Que va. Acabaran diciendo no a todo, que es lo que les tira. Diria aquello de la cabra tira al monte, pero no es con animo de ofender, solo de ilustrar lo que les acaba pasando, es superior a ellos. Es como su naturaleza.
Al darrer anònim:

És fals que diguem No a tot: mira l'entrada "2003-2007-2011, una oposició lleial, sense renunciar a ser alternativa".

Guaita "mi naturaleza": mira l'entrada "15 de juny de 1977, 16 de juny de 2007, mogut pels mateixos principis".
Anònim ha dit…
però com podeu ser tant ridículs els polítics (tots), no us n'adoneu que qui ha guanyat amb diferencia ha estat l'ABSTENCIÓ.

i ara, continueu discutint-vos, RIDICULS!