A les persones convençudes, a les indecises i a les abstencionistes: si tus manos son tu capital…. Anem pel 7!!!




(Guió de la meva intervenció en l'acte final de la nostra campanya)

Bona tarda, amigues i amics, companyes i companys, veïnes i veïns!

Se'ns ha girat una tarda magnífica, un final de campanya magnífic, amb un sol preciós que ens acompanya, amb les terrasses de la plaça plenes de gent i amb la música del Josele Rider, en Miguel Ángel Pozo, en Manolo i la Patrícia. Una tarda magnífica per parlar de Sant Feliu, per parlar del futur de la nostra ciutat, per convidar a votar Sant Feliu en Comú Podem d'aquí a dos dies!

En un acte com aquest hi ha tres classes de persones. Unes ja sabeu el que us venim a dir i ja sabeu que ens votareu diumenge: sóu les persones convençudes. Altres sabeu que heu de votar i voleu votar però no heu decidit encara a qui, ens escolteu amb interès des dels balcons o les terrasses per veure què diem i pensant fins a l'últim moment "a qui votaré": sóu les persones indecises. I finalment també els veïnes i les veïns que ens mireu amb escepticisme perquè penseu que tots els que venim aquí som iguals i potser ja heu decidit que no votareu: sóu les persones abstencionistes.

Per guanyar les eleccions, i volem guanyar les eleccions!!!, no n'hi ha prou amb el vot de les persones convençudes: hem de guanyar el màxim de vots de persones indecises i abstencionistes. I com que les persones convençudes, ja esteu convençudes, deixeu que m’adreci a les persones indecises i a les abstencionistes.  I com que per guanyar les eleccions, cal que tinguem set representants a l'Ajuntament, deixeu-me que remar qui la importància del nostre candidat número set, el nostre company i amic, i veí d'aquí Can Calders, en Pedro Gómez.

Per convèncer a persones indecises, el millor és parlar de visions de Sant Feliu, és confrontar projectes. Aquest matí, he llegit al diari digital elbaix.cat que a Sant Feliu l'alcaldia es disputarà entre dues candidates: Lourdes Borrell i Lídia Muñoz. Si algú té clar que vol votar, però dubta si votar a la Lourdes o a la Lídia, cal que conegui i que confronti les seves trajectòries i les seves propostes. I ara que en aquests propers quatre anys de i direm la ciutat que volem quan s'acabi el soterrament, deixeu-me que us proposi dos exemples d'aquesta confrontació, dos exemples del Sant Feliu que realment ens mereixem. Soterrament: quan la Lourdes Borrell, al 2010, era primer regidora d'Hisenda i després alcaldessa, defensava que Sant Feliu havia de pagar entre 25 i 30 milions d'euros pel soterrament de les vies, mentre que nosaltres defensàvem que era l'Estat qui havia de pagar íntegrament el soterrament. Uns anys després, la Lídia, jo i tota Iniciativa vam aconseguir que Sant Feliu pagui 0€ pel soterrament. No ens mereixem més una alcaldessa que, com la Lídia, defensi fins a l'últim euro l'interès de Sant Feliu? Urbanisme: quan la Lourdes Borrell era regidora al 2005, el govern del PSC, CiU i ERC va crear el nou barri de Hoechst sense cap equipament, sense cap plaça i pràcticament sense zones verdes. Només uns anys enrere, amb en Cesc Baltasar i l'Àngel Merino, els nous barris de Mas Lluí, Les Grases, Falguera II i Can Bertrand es van crear tots amb zones verdes, grans places i equipaments. No ens mereixem més una alcaldessa que, com la Lídia, garanteixi que el nou Sant Feliu després del soterrament tindrà grans zones verdes, grans places, equipaments i habitatge social? Si estàs indecís o indecisa, compara trajectòries i propostes i fes que la Lídia Muñoz sigui l’alcaldessa que Sant Feliu realment es mereix!

Per convèncer a persones abstencionistes, el millor és parlar de persones amb noms i cognoms. Moltes persones que decideixen no votar, ho fan perquè creuen que tots els polítics són iguals en clau negativa, que són llunyans, que no ens representen. Però mireu les persones que hi ha a l'escenari: en Sebastià, metge al CAP de la Rambla, la Pili, que fa anys que porta el forn cafeteria del barri, l'Olga, treballadora social, la Maribel, administrativa, la Letícia, que és membre de diverses entitats de Sant Feliu… De debò algú pot pensar que són interessats, llunyans, que amaguen no se sap què o no representen el barri de Can Calders, que no representen Sant Feliu??? I avui encara ens havien d'acompanyar dues persones més: el Jorge, que està malalt, i en Pedro, que està treballant.

I deixeu-me que us parli del Pedro, del Pedro Gómez. Ell viu aquí a Can Calders, molt a prop d'aquí, tocant a la riera, davant de les Tovalloles. És el setè candidat de la nostra llista. Com us he dit abans, per guanyar cal tenir set regidors, cal que treballem a fons per set regidors. El Pedro és molt representatiu del barri i de la ciutat per dos motius, i per això és important que entri a l'Ajuntament, i per això vull que el Pedro Gómez, el nostre número set, entri a l'Ajuntament!

Primer motiu: Representa molt bé als veïns i veïnes de la ciutat, a la classe treballadora de la ciutat,

Segon motiu: Representa molt bé els valors, les conviccions i els objectius de la nostra candidatura, de les nostres organitzacions

Per què dic que ens representa molt bé a les ciutadanes i ciutadans?

  • En Pedro és un de tants santfeliuencs d'arrels a Laujar. Una de tantes persones que va venir de nen amb la seva família als anys seixanta, primer al barri Falguera i ara a Can Calders, amb la seva família, configurant el Sant Feliu d'avui. 
  • En Pedro viu exclusivament del treball de les seves mans i del seu talent. Com la immensa majoria de veïns i veïnes, que, com el vell cartell del PSUC, podeu dir orgullosament "mis manos, mi capital". És mecànic a la ITV de Viladecans. La seva dona, l'Ana, és infermera a Can Ruti, a la sanitat pública. Els seus fills han fet primària al Gaudí i Secundària als Padres.
  • En Pedro forma part de diferents entitats de Sant Feliu, com tantes altres persones que fan que, com diu el nostre lema, "ens agradi Sant Feliu". Fa molts anys que és voluntari de la Creu Roja, i ha participat en centenars d'activitats i serveis a Sant Feliu. I ara ha fet cursos per portar la seva activitat solidària a la Creu Roja del Mar. Forma part dels Castellers de Sant Feliu, és magenta com jo. Va formar part de l'APA del Gaudí, forma part de l'AVV Can Calders, és actiu a la parròquia de Sant Joan Baptista, usuari del Complex, etc.

I per què dic que representa molt bé els valors, conviccions i objectius de Sant Feliu en Comú Podem?

  • En Pedro és un sindicalista de pedra picada, lluitador des de fa anys en la defensa dels treballadors i les treballadores de la seva empresa. Activista de la classe treballadora, tant en el taller com en la ciutat, com tants i tantes militants de la tradició del PSUC a la nostra ciutat i que tan bé coneixeu en aquest barri.
  • En Pedro el trobareu actiu en totes les mobilitzacions en defensa dels serveis públics: l'ensenyament, la sanitat, les pensions,... 
  • En Pedro és enormement sensible en les situacions de pobresa i vulnerabilitat dels nostres veïns i veïnes més fràgils: la gent gran que viu sola, els menors no acompanyats, les dones víctimes de violència masclista, els infants en risc de pobresa,...
  • I en Pedro no es limita a atendre les situacions de dificultat personal o d'injustícia social, sinó que es pregunta per les seves causes, vol anar a les causes de la desigualtat i les vol combatre. Per això va formar part d'Iniciativa i ara dels Comuns: la política és imprescindible per lluitar a favor de la llibertat, la igualtat i la fraternitat!

Representatiu de la ciutat i representatiu de la lluita en defensa dels drets socials de la classe treballadora i dels drets individuals de totes les persones, vull que el Pedro, el nostre número set, entri a l'Ajuntament!

I vull que entri la Noelia, la nostra número sis, treballadora social, responsable del Consell d’Infants i experta en participació infantil! I vull que entri el Guille, el nostre número cinc, que ha estat president del Consell Nacional de la Joventut els darrers tres anys i és una de les cares visibles a Catalunya de "Fridays For Future" l'organització que lluita contra el canvi climàtic i que va crear Greta Thunberg. I, com no, vull que la Mireia, en Manel i la Loren tornin a l'Ajuntament, i que la Lídia Muñoz torni a ser alcaldessa!

I ja acabo:

Si les teves mans són el teu capital, Sant Feliu en Comú Podem és la teva candidatura!!!

Diumenge vota Sant Feliu en Comú Podem, diumenge porta el Pedro Gómez a l'Ajuntament, diumenge fes a la Lídia Muñoz la teva alcaldessa!!!!! 

En Pedro Gómez, amb les companyes Loren, Maribel, Olga, Aurora i amb la Lídia Muñoz a la nostra parada a la plaça de la Vila el dia de Sant Jordi!



Comentaris