新年快樂! سنة جديدة سعيدة! честита нова година!!!

Sant Feliu ja fa anys que no parla només en català i en castellà. Hi ha onze llengües que tenen més de cinquanta parlants a Sant Feliu (Estudi demogràfic de Sant Feliu 2019. Naturalesa de la població, pàg. 4): l'àrab, el xinès, el romanès, l'italià, l'ucraïnès, el búlgar, l'urdú, el portuguès, el francès, l'alemany i el rus.

A la classe de 6è de la meva escola, l'Escola Gaudí, ens vam desitjar bon any en les llengües que alguns i algunes alumnes parlen a casa: tots ho vam dir i “escriure" en àrab, xinès, búlgar i ucraïnès. Alumnes d’onze i dotze anys que representen el món i el temps en què tenim la sort de viure. M'ha agradat molt tornar a l'escola i trobar-hi aquesta realitat, tan representativa de la Catalunya d’avui, tan diferent a la que hi havia al Gaudí quan me’n vaig anar al 1981.

Aquest és també el meu desig per a aquest nou any, per a aquesta nova dècada. Per a tothom, parli la llengua que parli, visqui al barri que visqui, tingui la fe o les utopies que tingui o que no tingui, estimi com estimi. Viure feliços creant i compartint felicitat. Viure lluny d'una solitud no volguda, en pau amb un mateix i amb la família. Viure amb les condicions que calen per viure amb dignitat: sense por a perdre la casa, sense por a arribar a casa o sortir al carrer, sense por a perdre la feina, sense por a posar-se malalt, sense cap por ni culpa ni vergonya per ser com ets i estimar a qui estimis, sense por a no poder portar els fills al dentista o al viatge de fi de curs de l'institut o a no poder tornar a arribar a final de mes. Poder viure amb un somriure. Sempre. Tothom.

En totes les llengües de Sant Feliu i del món: cuideu la Vida, l'Amistat i l'Amor. Aquí sempre hi creix la Felicitat. És mentida que la trobeu a Apple o a Amazon!

Comentaris