3 de desembre, Día Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Imatge extreta d'aquest blog escolar.

Manifest redactat pel nostre conciutadà Agustí Vilar i llegit per la regidora Lourdes Borrell en el passat ple de novembre. Aquest manifest hi va ser aprovat per unanimitat:

En el marc del dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, les entitats i serveis especialitzats de la ciutat, ASPRODIS, ADF ( Associació Disminuïts Físics ) ACIC ( Associació Catalana per a la Integració del Cec ), Club UNES, Escola Tramuntana, Fundació Xamfrà-Sant Miquel , Llars de l’ Amistat Llar Can Llobera i el Centre Ocupacional “ Marquet Molins “ , signem el següent manifest:
  1. Exigim una igualtat que visualitzi tothom. Les persones diferents, a causa d’una discapacitat, som les més vulnerables dins la nostra societat. En l’actualitat, la crisi social i econòmica castiga sobretot persones i famílies que no tenen cap empar davant les seves limitacions, denunciem polítiques i institucions que col•lapsen sistemàticament la cohesió social.
  2. Demanem mesures immediates que aturin l’exclusió i la marginació de l’àmbit.
  3. Cal una política permanent de formació i inserció per el col•lectiu de persones amb discapacitat intel•lectual, motora i sensorial , que els hi permeti accedir al mercat laboral ordinari.
  4. Plena participació en la presa de decisions. És inadmissible que les administracions i els càrrecs públics decideixin al marge dels col•lectius afectats. Ja n’hi ha prou de malbaratament de cabals públics que ignoren el sector.
  5. Cal que les lleis sobre la discapacitat es compleixin, especialment la LISMI , La Llei de Dependència i Promoció de l’ Autonomia Personal i la d’ accessibilitat i que tinguin la suficient dotació econòmica i personal especialitzat per a desenvolupar-les.
  6. Ja no n’hi ha prou amb una política de bones paraules, les entitats i col•lectius afectats demanem fets. Els compromisos i els valors es treballen cada dia. Centenars de persones amb disminucions i limitacions reconegudes per l’administració són excloses i fora de circuit ciutadà per retallades inadmissibles. Una política d’igualtat, pel cap baix, exigeix prioritats.
El nostre vot ens hi obliga: assumim aquests compromisos i els tirarem endavant amb la col·laboració i la coresponsabilitat de les entitats que signen aquest manifest. Unes entitats a les quals no podrem agrair mai prou la seva tasca en favor de la plena igualtat de totes les persones.

Comentaris

Jordi Casanovas ha dit…
Mai he entés perquè punyeta a SF no tenim escales mecàniques i ascensor a l' estació de la RENFE. A Molins, L,H i Cornellà en tenen i els discapacitats i la Gent Gran tenen greus problemes per passar per aquelles escales..... ha estat un fracàs de tots els consistoris, tots han badat.
Bona tarda,
No és una qüestió de badar o no, sinó de voluntat d'ADIF i Renfe de fer unes obres que fa temps que reclamem, ja que és a ells a qui pertoquen.
Per fi, després d'anar-hi molt al darrera, a finals de novembre ens van presentar el projecte de millora de l'estació, que inclou els ascensors a les dues andanes. Aquest projecte ja està aprovat i té pressupost per al 2016, o sigui que, per fi!, es faran l'any que ve.