Sobre el servei d'urgències a Sant Feliu.

Pel carrer i en aquest mateix bloc hi ha força persones que em pregunten pel futur funcionament del servei d’urgències a l’ambulatori del Pla. En aquest cas, els explico les gestions fetes fins ara per l’ajuntament i les perspectives que jo tinc en relació al tema.

Anem a les gestions. A meitat de juny, al mateix principi del mandat (sóc alcalde des de l’11 de juny), diversos veïns em van informar que havien sentit rumors sobre la reducció dels serveis de pediatria i d’urgències. Immediatament, la Rosa Maria Martí (primera tinenta d’alcalde i regidora de Salut) i jo mateix vam fer diverses gestions i vam demanar reunió amb el director del Servei Català de la Salut, doctor Josep Maria Pedrosa i els responsables del SCS a la nostra comarca. Aquesta reunió va tenir lloc el 27 de juny. En aquella reunió, vam plantejar la nostra oposició a les notícies sobre supressió del servei d’urgències en diferents ambulatoris, entre els quals inicialment hi havia el nostre. Vam argumentar la nostra capitalitat, la necessitat de no saturar les urgències de l’Hospital Comarcal de Sant Despí, la importància de respectar el mapa sanitari comarcal, etc. Ens van exposar, per part seva, la realitat pressupostària de la sanitat catalana i la voluntat de no afectar serveis essencials i sense alternativa, en referència al telèfon 061 d’urgències. No va ser una reunió fàcil, i es va acabar amb el compromís de reduir les urgències només els mesos d’estiu: en el nostre cas, del 4 de juliol al 4 de setembre. Només tres dies després, els quatre grups municipals vam aprovar per unanimitat una moció en aquest mateix sentit: a favor del manteniment dels horaris i els professionals d’atenció sanitària a Sant Feliu i de les inversions previstes d’ampliació de l’ambulatori del Pla, tal com ja es va informar al Butlletí Municipal.

Anem a les perspectives. aquests dies estem veient com tanquen definitivament les portes molts serveis d’urgències del nostre entorn. De moment, no és el cas de Sant Feliu: dilluns que ve tornaran a obrir les urgències, en horari complet de 8 del vespre a 8 del matí. Ara bé, tot i que en la primera tongada de serveis tancats no hi consta Sant Feliu, no tinc tan clar que el servei no tingui alguna reducció en una segona tongada, ja que les decisions de la Conselleria són molt clares i afectaran tard o d’hora tot el país. És evident que l’equip de govern continuarà negociant amb la Generalitat i amb els responsables sanitaris de la comarca i lluitant per defensar els interessos dels ciutadans i les ciutadanes de Sant Feliu, confio que amb la unitat política i social de la nostra ciutat.

I no només de la nostra ciutat, sinó també del conjunt del municipalisme català. En aquest sentit, aquest és un dels temes que abordarem al Comité Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya, del qual formo part des de la primera assemblea de la FMC en aquest mandat, que va tenir lloc el darrer 22 de juliol

Comentaris

Anònim ha dit…
en quant ens teniu endeutats als treballadors de sant feliu de ll. l´ajuntament?
Anònim ha dit…
totament d'acord amb l'anonim primer que escriu, ens haurieu de dir en quant ens han endeutat el govern del Vazquez i la Borrell.
Anònim ha dit…
A veure…. Tan malament no penso que ho haguin fet tant el sr. Vázquez com la sra. Borrell en el tema econòmic…
En un artícle d’aquest blog el sr. San José ens ha explicat amb tot detall, que el pressupost de l’arranjament del Passeig Sant Joan s’ha incrementat al voltant dels 160.000 euros, els motius i com això modificarà el pressupost municipaL, i pel que diu al blog això sembla que no suposa un problema pels comptes municipals….
Si els comptes no estiguessin en condicions, el sentit comú em diu que no s’hagués fet aquest increment del pressupost per aquesta obra i d’altres coses que s’estan fent al nostres carrers i que són molt necessàries.. Si es fa es perqué es pot fer, tinc el convençiment… A més, enlloc he llegit que el sr. Alcalde digui que s’ha troba unes comptes que no sap per on agafar-les. Les coses com són.