19/08/2011. Joan Morejón, amb nosaltres, amb la llibertat i la justícia, sempre.

Foto de Núria Rius, per al programa electoral d'ICV-EUiA de maig de 2007.
Intervenció de Manel Leiva i meva en l'acte de comiat del dissabte 20 d'agost de 2011, al tanatori de la nostra ciutat.

Després de les emotives intervencions de la seva filla i la seva neboda, en nom dels homes i dones d’Iniciativa i d’Esquerra Unida, del PSUC, volem destacar i agrair la trajectòria ciutadana i social d’en Joan Morejón.

L’últim acte polític a què va assistir en Joan va ser el passat 11 de juny, ara fa setanta dies, fent costat als seus companys de coalició que van prendre la seva credencial de regidor i a mi mateix en el meu nomenament com a alcalde. Segurament, però, només la Isabel té constància del primer acte polític d’en Joan: gairebé podríem dir que tots l’hem conegut sempre liderant algun moviment de tipus polític, sindical, o veïnal, lluitant per l’interès general, per les causes justes en què creia intensament i en què sempre s’ha bolcat.

En Joan s’implicava a fons en la lluita pels drets dels treballadors i les treballadores. Al darrer 14 d’abril, a la nostra seu, va portar un exemplar de la constitució de la República i ens va llegir en veu alta el seu primer article: España es una República democrática de trabajadores de toda clase, que se organiza en régimen de Libertad y de Justicia.

Va lluitar per la llibertat i la justícia en el món del treball, a la Nestlé, la fàbrica on va treballar fins que es va jubilar fa dos anys, i des del seu sindicat, Comissions Obreres. En Joan va ser delegat i membre del Comitè d'Empresa de Nestlé Espanya, i va ser membre de la Comissió Executiva de la Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya.

Va lluitar per la llibertat i la justícia en el moviment veïnal. Va ser fundador i membre activíssim de l’Associació de Veïns Falguera. Des d’allà, va treballar per la reivindicació i la millora de tot lo públic, de tot lo comunitari. Des de reivindicacions com la del rebut de l’aigua, fins a serveis per a la gent gran o les festes i activitats del barri.

Va lluitar per la llibertat i la justícia com a consumidor. Era membre de la junta directiva de l’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya i responsable de la Delegació del Baix Llobregat. A l’OCUC tenia una especial atenció, a més de la defensa dels drets dels consumidors, en tots els temes mediambientals.

Va lluitar per la llibertat i la justícia també des del món de la solidaritat internacional, amb la ONG Pau i Solidaritat, i molt actiu en les entitats solidàries de la nostra ciutat i amb les activitats del Consell Solidari de Sant Feliu.

Finalment, va ser un lluitador incansable per la llibertat i la justícia des de la política, des de la lluita pels seus ideals per la democràcia i pel socialisme, Militant històric del PSUC, en l’actualitat era membre de la direcció local d’Esquerra Unida i Alternativa de Sant Feliu i una persona activa, estimada i respectada a la coalició d’Esquerra Unida i Iniciativa. Va ser candidat de la nostra coalició a les eleccions municipals de 2007.

La seva vitalitat la podíem comprovar sempre en les seves intervencions, sempre apassionades i sovint crítiques a les nostres assemblees. Però també la podíem comprovar quan ell i la Isabel ballaven agafats i enamorats a les festes del seu barri, quan se’ls queia la bava mirant les actuacions de la seva filla o quan jugaven alegrement amb el seu nét Yaiko. Us demano que la seva vitalitat, la seva energia, la força de les seves conviccions, la seva alegria, continuï en totes i en tots nosaltres.

Moltes gràcies per la teva vida i la teva companyia, Joan. Estaràs amb nosaltres per sempre, company!

Comentaris