"Sant Feliu necessita un canvi de polítiques, no un recanvi de persones". Article Butlletí 438, gener 2011.

En el butlletí que apareixerà a finals de mes, hi haurà aquest article del nostre grup municipal. La foto l'he trobada a Google en aquest enllaç.

Des del darrer 23 de desembre, Sant Feliu té una nova alcaldessa. A només cinc mesos de les eleccions municipals, la ciutadania valorarà si un canvi tan precipitat a una persona d’experiència municipal tan limitada és el que més convé o no.

Com a alternativa a l’alcaldessa, jo vaig ser el candidat d’ICV-EUiA. En el meu discurs, vaig plantejar les propostes i les prioritats alternatives de la nostra coalició per al govern de la nostra ciutat. Pel que fa a les polítiques socials: impuls a l’activitat econòmica i lluita contra l’atur, atenció a les situacions de risc social i de pobresa i lluita contra el fracàs escolar. Pel que fa a les polítiques urbanístiques, reconsiderar els planejaments del Mas Lluí i de la cobertura del soterrament i elaborar un mapa i pla d’usos dels equipaments de la ciutat. I, sobretot, un gir de 180º en la relació amb les entitats i la ciutadania de Sant Feliu: bona gestió, transparència, diàleg i participació. Com vaig dir al meu discurs: “un govern simplement representa la ciutadania, en cap cas la substitueix”

Si hi ha hagut un veritable canvi de polítiques o un simple recanvi de persones ho podrem comprovar molt aviat. En les properes setmanes, es debatrà el Sant Feliu que sorgirà sobre les vies un cop estiguin soterrades. Encara que és un tema que pot semblar llunyà, hi ha tramitacions administratives immediates: el nostre futur ja s’escriu avui. ICV-EUiA vam votar en contra de la proposta inicial aprovada per PSC, CiU i PP, i vam demanar una nova proposta per al Sant Feliu del segle XXI. Una proposta amb temps suficient per ser coneguda amb detall per tothom i que sorgeixi d’un concurs públic d’idees, obert a les aportacions de diferents equips d’urbanistes i experts i al seu debat per part de la ciutadania. Si Lourdes Borrell permet que això sigui possible, podrem valorar positivament el seu nomenament. I si no, comprovarem que hem canviat de persona, però no de propostes i estil. Creuem els dits.

Comentaris