23/12/10, Lourdes Borrell, alcaldessa amb PSC, CiU i PP. ICV-EUiA som l'alternativa.

Érem 21 els que havíem de votar entre dues opcions: Lourdes Borrell o Jordi San José. Hauria estat lògic que abans de votar, tots dos expliquéssim les nostres intencions i propostes, però PSC, CiU i PP no ho van voler. Això va provocar que ahir hi haguessin dos discursos totalment diferents.

D'una banda, el nostre. Un discurs de presentació de candidatura, propositiu, que explicita la nostra concepció de ciutat i de ciutadania, que podeu llegir complet aquí.
De l'altre, el seu. Un discurs d'acceptació del càrrec,  ben construït, d'agraïments i declaració d'intencions, però que jo crec que tenia poc contingut.  El podeu llegir complet aquí.
La Lourdes va tenir els 8 vots del PSC, els 3 de CiU i els 2 del PP. Aquesta coincidència de vot es repeteix molt i molt sovint a la nostra ciutat, i la nova alcaldessa va ser molt efusiva en els agraïments a CiU i PP. Està per veure si això pot voler dir alguna cosa de cara a l'endèmà de les eleccions del proper 22 de maig.

Jo vaig tenir els 7 vots del nostre grup. Però vam escenificar d'entrada que som i volem ser alternativa i, sobretot, quina és aquesta alternativa en model de ciutat i en concepció d'un govern més obert i relacional.

La Lourdes va insistir en el gran treball del PSC a l'ajuntament des de 2003. Jo vaig recordar i agrair el magnífic treball dels homes i les dones del PSUC a la nostra ciutat i al nostre ajuntament des de 1936, en el nom i la trajectòria de Maria Noguera i Neus Pérez, les primeres regidores d'aquell consistori de la II República, i de Cesc Baltasar i Àngel Merino, els primers alcaldes de la democràcia recuperada. De tots ells ens sentim hereus, i per tots ells continuarem el nostre combat per, com vaig dir en el ple, "fer una ciutat sense barreres, basada en l'equitat, en què cada home i cada dona pugui construir el seu projecte personal i construir alhora un gran projecte col·lectiu que es diu Sant Feliu".

I, insisteixo, de cara als propers cinc mesos: el dia 23 vam tenir una excel·lent ocasió per comparar. Expliqueu-ho sovint i a tothom: tan fàcil com accedir al discurs de Jordi San José i al discurs de Lourdes Borrell, i treure conclusions.


Comentaris

Jose A. Moreira ha dit…
Que pena de PSC y PSOE en general, “en que se ha convertido” y lo malo es que todavía hay algunos que dicen ser de izquierdas y ven en el PP la alternativa, esperemos que poco a poco (que yo creo que si) los ciudadanos sepamos ver dónde está la verdadera izquierda y el modelo social político que necesitamos en nuestra ciudad. Y creo firmemente que esa "única" alternativa ICV-EUiA, vamos a ganar las elecciones, por qué lo necesitamos como el pan la ciudadanía de Sant Feliu.

J.A. Moreira