02/12/2010: PSC, ICV-EUiA, CiU, PP i ERC, tots a una per exigir la licitació del soterrament l'any 2011.

Compareixença pública unitària dels grups municipals de l’Ajuntament de Sant Feliu en relació a la licitació de les obres de soterrament de les vies del tren

L’any 2006 l’Ajuntament, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat i el Ministeri de Foment vam signar el Conveni per al soterrament de la línia ferroviària al seu pas pel nucli urbà de Sant Feliu de Llobregat.

A partir d’aquest moment es va començar a redactar per part del Ministeri un nou projecte. Han estat anys de treballs tècnics i de tramitació administrativa i ambiental d’un projecte que ara ja està en disposició de ser licitat.

Per a Sant Feliu aquest no és només un projecte de millora urbana, és un projecte que permetrà cohesionar una ciutat històricament dividida per les vies fèrries, és un projecte que, a més a més de superar les molèsties i la inseguretat que signifiquen les vies en el mig de la ciutat, també ens permetrà poder ordenar definitivament la ciutat, donar continuïtat a carrers avui tallats per les vies i recuperar espais que avui viuen d’esquena a la ciutat, alhora que s’obren noves oportunitats per a Sant Feliu, com la prolongació del tramvia.

Però perquè això es faci realitat cal començar ja les obres de soterrament de les vies. Malauradament els pressupostos generals de l’Estat per a 2011 no han recollit la demanda de l’Ajuntament, traslladada per carta a primers de setembre al Secretari d’Estat d’infraestructures, Victor Morlán, i posteriorment en el tràmit parlamentari en esmenes presentades per diferents grups parlamentaris, de dotar una partida per licitar aquesta obra l’any vinent.

Per tot això tots els grups municipals de l’Ajuntament de Sant Feliu, de manera unànime, EXIGIM al Govern de l’Estat que estableixi els mecanismes pressupostaris necessaris i liciti l’any 2011 les obres de soterrament de les vies del tren segons el projecte constructiu que ha redactat el Ministeri i el conveni signat el 2006.

Si voleu, podeu descarregar-vos aquest text de la declaració aquí.

Comentaris