"En el cor de Sant Feliu hi batega una rosa" (Josep Armengol, 07/05/2010)

Ha estat el millor pregó de les Festes de Primavera dels que jo he sentit. Em puc equivocar, és la meva opinió, potser exagero... però en Pep Armengol el va clavar, ho va brodar. Aquí el teniu.

Per començar, l'auditori era ple de gom a gom. No hi cabia ni una agulla. En Pep és fill de Sant Feliu, la seva família està vinculada des de sempre a la nostra ciutat i al món de la rosa i és vicepresident de l'entitat Amics de les Roses de Sant Feliu.

Parlava del que coneix i estima: Sant Feliu i les roses. I en va parlar amb passió, amb orgull, però també amb coneixement de causa, sense que hi sobrés res, sense que hi manqués res. Va retre homenatge al nostre roserista més universal, Pere Dot, del qual commemorem els 125è aniversari del seu naixement. Però també va tenir paraules pel mestre Esteve, per l'altre Dot, Martí, el poeta, per l'Agustí Vilar, per la Joana Raspall, que també era a la sala, per la família del roserista, per la seva pròpia família.... En alguns moments es va emocionar i ens va emocionar.

Quan va acabar, l'auditori va esclatar en aplaudiments: intensos i molt llargs, eren la rúbrica al pregó d'en Pep. Però no només això: eren un agraïment a la intensitat de la seva veu, que era la representació de la tasca de la seva entitat i de les moltes persones que treballen perquè Sant Feliu continuï sent sempre la Ciutat de les Roses perquè, com ell va dir, en el cor de Sant Feliu hi bategui sempre una rosa.

Gràcies, Pep! Gràcies, Amics de les Roses de Sant Feliu!!!

Comentaris