Sedentaris.

Fa 8.000 anys, els habitants del territori que actualment anomenem Catalunya van deixar de viure en coves per adoptar progressivament un mode de vida sedentari, en poblats estables formats per unes quantes cabanes. Al mateix temps, van abandonar a poc a poc les activitats de caça i recol·lecció, fins llavors la base de la seva subsistència, a favor de noves maneres de produir aliments: l'agricultura i la ramaderia.

Una aventura apassionant, que podem veure molt i molt bé a la Sala Ibèria.
I és que l''exposició que ICV-EUiA hem muntat sobre els 30 anys d'ajuntaments democràtics no és l'única que aquests dies no us heu de perdre a Sant Feliu :-D. Podeu fer un passeig pel temps mooooolt més ampli: de la història més recent, a la força llunyana.

Als meus alumnes els resumia sempre la història de la humanitat lligant-la a la història de les grans descobertes. No he trobat resum més breu i sintètic que el que em vaig inventar ja fa uns anys: Foc. Arada. Impremta. Vapor. Microxip

La nostra exposició és a cavall entre el vapor i el microxip, entre la societat industrial i la del coneixement. Sedentaris és l'exposició a cavall entre el foc i l'arada, entre el paleolític i el neolític.

Evidentment, són incomparables.... Però no us heu de perdre ni l'una ni l'altra!

Comentaris