Comença el camí del canvi (Entorn, 76)

Editorial de l'Entorn de les Festes de Primavera (Entorn, 76):

Aquestes festes de primavera tenen lloc en el marc de dues dates significatives: els 30 anys d’ajuntaments democràtics i la meitat del segon mandat de Vázquez i Burgui. Un bon moment per fer una reflexió sobre el passat, el present i el futur de la nostra ciutat.

Enmig d’una crisi encara més gran que l’actual, el maig de 1980, aquell primer ajuntament democràtic, amb només un any de vida, va decidir unir un símbol com la rosa a una voluntat ferma de promoció de la indústria i el comerç de Sant Feliu i la comarca. Va néixer així la Fira, que enguany celebra la seva 30a edició. Hauria estat bé destacar aquest aniversari i lligar-lo a la recuperació de la democràcia, però aquest oblit injustificable no treu ni una mica de mèrit a les indústries, comerços i entitats que any rera any són l’aparador de l’activitat econòmica i social de la nostra ciutat, i ho han de seguir essent en el futur.

Un futur que, a Sant Feliu, creiem que cal començar a definir des d’avui. Un futur per millorar sensiblement el nostre present. Un ajuntament no ha de presumir només que fa bé els deures d’altres administracions (soterrament, fons d’inversió local,...) sinó que ha de gestionar bé el dia a dia (escombraries, mapa escolar, piscina ...), saber escoltar la gent i liderar un projecte de ciutat i de ciutadania que sumi moltes voluntats per aconseguir un Sant Feliu amb més qualitat de vida per a tothom.

Tothom, en els propers dos anys, s’haurà de plantejar quin Sant Feliu vol. Si prefereix el model de ciutat que PSC i CiU han dibuixat en els darrers sis anys o un model diferent i millor, que reculli el millor dels anys de govern d’Iniciativa i el millor que noves persones o moviments ciutadans vulguin aportar per superar el baix to que avui té la nostra ciutat.

Des d’Iniciativa i Esquerra Unida hem pres la decisió de fer un pas endavant per plantejar com més aviat millor lideratges i propostes per a la nostra ciutat. En aquest sentit, durant el mes de juny durem a terme un procés d’eleccions primàries, obertes a tota la ciutadania, per escollir el nostre candidat o candidata a les eleccions municipals de 2011.
Creiem que, lluny de l’actitud desganada que avui molta gent percep, ara més que mai cal il·lusió per Sant Feliu i ganes de treballar per la ciutat. I en això, que ningú no ho dubti, ICV-EUiA tenim 30 anys de passat i molts més de futur. Comença, doncs, el camí pel canvi.

Comentaris