Al-Sharara i Acsur-Las Segovias, per Palestina, a Sant Feliu.

(foto d'Esther Ribas)

Dissabte passat vaig ser a la Sala Ibèria en un acte de suport a Palestina, contra l'ocupació de l'Estat d'Israel, amb motiu de la campanya internacional contra el Mur de l'Apartheid que escanya el territori i, sobretot, les vides dels palestins.

No va ser un acte feixuc, ni merament de compromís. Va consistir en les lectures de poemes de Mahmoud Darwish i un recital de música palestina, amb una pausa intermèdia en què vam poder prendre te i tastar uns quants dolços, mentre podíem veure una exposició sobre la ignomínia del mur o comprar alguns dels documents que tenia la gent d'Al-Sharara.

Sobre l'escenari, dos rapsodes, un noi marroquí i una noia catalana, i una absència, la d'una noia palestina morta per l'exèrcit hebreu, representada amb una llàntia i una bandera. Els poemes, bellíssims, molt ben interpretats. La música, la vaig trobar senzillament magistral.

L'acte va ser organitzat per Acsur-las Segovias i per al-Sharara ("espurna", en àrab), un col·lectiu de Sant Feliu de solidaritat amb el poble palestí. Enhorabona a totes dues organitzacions no només perquè Sant Feliu està formant part d'aquesta campanya contra el Mur de l'Apartheid, sinó pel tipus d'acte que ens van oferir.

Encara tindrem una altra ocasió per saber a Sant Feliu què està passant a Palestina i com els drets humans hi són vulnerats constantment i amb total impunitat per Israel. Serà en una conferència a la Torre del Roser, aquest dimecres a les 19:30, a càrrec de Jaume Saura, president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya.

Comentaris