Entorn 74: "Sant Feliu: una ciutat amb empenta i amb un govern encallat"

Editorial de l'Entorn corresponent a la tardor de 2008 (número 74):

Acaben de passar les Festes de Tardor. Novament hem omplert de vida col·lectiva molts espais públics de la nostra ciutat. Cal agrair la tasca de les persones i entitats que ho han fet possible: del carrer Joan Maragall a la carpa de la Peña Bética, des de les colles a la Petita al Parc Nadal,... totes han demostrat que la participació és la vida de les ciutats. El pressupost municipal pot pagar una gran flor d'un dia, però només la tasca quotidiana de colles i entitats assegura una ciutat que val la pena els 365 dies de l'any. I el govern municipal ho hauria de valorar i s'hi hauria de bolcar. Cal un govern motor de les Festes, coordinat amb les entitats, i no un govern que les viu gairebé com un tràmit.

S'acosta una mobilització sense precedents a Sant Feliu: la meitat del consistori (ICV-EUiA, ERC i PP) i la pràctica totalitat de les associacions de veïns impulsem una campanya unitària amb el nom "Volem un metro de veritat per a tota la ciutat", un metro que arribi a Mas Lluí, l'estació i Falguera. No m'hi estendré: aviat tothom en rebrà els materials. Però vull insistir en el fet que la nostra ciutadania no es resigna a una mala proposta, sinó que vol prendre la paraula per definir la ciutat que vol tenir. Una altra mostra que la participació és la vida de les ciutats.

I a tot això, una crisi sense precedents a l'Ajuntament. Un govern enfrontat i encallat, amb un alcalde que el 24 de setembre va comunicar la seva intenció de renunciar als portaveus i que, finalment, presionat des de diferents àmbits, sembla que ha renunciat a renunciar. Una sortida en fals, en clau de partit, possiblement per recomposar fràgils equilibris interns.

És una situació inèdita, gens bona per a Sant Feliu, que ICV i EUiA creiem que cal resoldre amb claredat i en clau de ciutat. Perquè una ciutat amb empenta es mereix, al seu costat, un govern encara amb més empenta.

Per part meva, crec que és un editorial que es comenta per ell mateix. Ara bé, només és la meva opinió. que hem acabat elaborant amb les companyes i companys de la comissió política local: un grup lògicament reduït, amb visions òbviament molt similars. M'interessa ara conèixer altres opinions, debatre amb altres punts de vista, llegir altres comentaris.

Endavant!

Comentaris