Dues de cues de pansa!

No m'agrada dedicar tant de temps a la sorprenent conducta del PSC a Sant Feliu: o callen ara que han de dir alguna cosa realment important, o es dediquen a parlar malament d'entre ells mateixos (això recentment) o de nosaltres (això històricament)...

Quan es refereixen als diversos governs del PSUC i d'Iniciativa, ho solen fer amb un contingut i en un to que no crec ajustat a la realitat... Així que per ajudar a situar millor alguns temes.......... dues de cues de pansa! (ep! de bon rotllo...! Això sí: al·lèrgics, absteniu-vos!)

Primera cua de pansa, per allò dels 24 anys de "barbàrie comunista" (apa, Jordi, t'has passat una mica, no?). I és que l'intent de contraposar 5 anys d'anar endavant amb el PSC amb 24 anys d'estar encallats amb ICV és més fals i inútil que un bitllet de 500€ del Monopoly...

I si no, guaiteu:

Per les cues de pansa, som-hi!!! Els primers 4 anys, entre 1979 i 1983, el PSC era al govern amb nosaltres. Ui, que no se'n recordaven...! Doncs per això són les cues de pansa, segons deia la meva àvia! I més encara: el juliol de 1996 es van incorporar al govern, tot i que sense regidories. Al 1999 ja assumeixen les responsabilitats de govern que tothom recorda... excepte els (des)interessats. Una suma fàcil: 4 + 3 + 4 = 11. És a dir, els socialistes amb responsabilitats de govern en 11 dels 24 anys d'alcaldia "comunista"!!! 11 de 24: no està gens malament... Oi que costa d'entendre tanta desmemòria?

Segona cua de pansa, per allò que el PSC ens ha portat el soterrament, que si Vázquez és l'alcalde del soterrament, que no n'hi ha per tant d'allò de la lluita unitària de tota la ciutat pel soterrament, ...

Em sap greu no tenir fotos a mà de dues regidores de Sant Feliu que, des de l'oposició, sí que van treballar "como jabatas" pel soterrament de les vies a Sant Feliu. Carme Solsona, regidora del nostre Ajuntament entre 1987 i 1991 per Convergència, i Luisa Sáiz, regidora del nostre Ajuntament entre 1995 i 2007. pel Partit Popular. Ambdues a l'oposició, però ambdues treballant clarament, tossudament, rotundament, per Sant Feliu.

La Carme, negociant incansable al Congrés la incorporació del soterrament de Sant Feliu als pressupostos generals de l'Estat en el marc del suport que el 1996 CiU va donar al govern de José María Aznar. Se'n va sortir: el soterrament de les vies a Sant Feliu va sortir per primer cop als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 1998.

La Luisa, movent tots els fils possibles dins el PP perquè el soterrament del tren a Sant Feliu es convertís primer en projecte i després en finançament. També se'n va sortir: el 2000 teníem l'avantprojecte que encara va ser la base del conveni de juny de 2006 (finalment, no va ser el PP de Madrid, sinó CiU a Barcelona qui va frustar definitivament un acord de finançament l'any 2002).

I qui va fer el mateix des del PSC, a l'oposició a l'Ajuntament de Sant Feliu? Qui va ser la Carme o la Luisa del PSC de Sant Feliu entre 1983 i 1996? Qui va moure un sol dit dins el PSC o el PSOE pel soterrament? Qui va fer una sola gestió efectiva perquè algun dels ministres d'Obres Públiques de Felipe González rebés a l'alcalde de Sant Feliu? (ui, ui, ui... Jordi que t'estàs tornant a posar massa sèrio...) Admeto que puc estar equivocat, que algú del PSC va fer davant els seus la mateixa feina que la Carme o la Luisa, però no ho recordo: ni un sol nom, ni un sol moment. Però perquè algú se' recordi i després ens ho pugui recordar a tothom... la segona de cues de pansa!!!

Recapitulant: 11 anys de 24.... i ni una sola gestió en els 13 restants davant el PSOE pel soterrament ...

Tanta amnèsia requereix moltíssima cua de pansa: dues racions... de dimensions catedralícies!

Comentaris