16 d'abril, 19:30, a l'Ateneu: conferència de Nous Horitzons sobre sindicalisme i món del treball al segle XXI.

S'acosta el 1r de Maig. Dia del treball,
dia de la classe obrera, dia del moviment obrer, de la lluita per l'emancipació social. Dia de mobilitzacions socials i sindicals que ens recorden tossudament que no vivim en el millor dels móns possibles. Que hi ha enormes desigualtats entre països rics i pobres que fan insostenible el món que estem construint, desigualtats creixents a l'interior de les societats riques, que fan insostenible la societat que estem construint.

1r de Maig, dia important per als homes i dones d'ICV i EUiA. Per això, uns dies abans, en volem parlar amb l'Aurora Huerga, secretària general de Comissions Obreres al Baix Llobregat, veïna de Sant Feliu. Sindicalista des dels 16 anys, ens parlarà d'un món del treball que canvia acceleradament i del paper dels sindicats i els moviments populars en aquest món que, per bé o per mal, el fem entre tots i és el nostre

Dia també per pensar en l'espai que hi ha a l'esquerra de la socialdemocràcia en l'Europa del segle XXI. Una reflexió apassionant, imprescindible, si no volem donar per perduda la batalla de la justícia social en el sol planeta que tenim i compartim. Plantar cara a la injustícia és allò que explica i justifica, sens dubte, un dels lemes més nobles de la història: Proletaris de tot el món, uniu-vos. Algunes persones encara ens emocionem amb aquesta esperança: l'Aurora sens dubte ens en parlarà aquest dimecres, a l'Ateneu, a tothom qui vulgui escoltar-la.

Hi estàs convidat, hi estàs convidada!

Comentaris