Ecologisme. Sindicalisme. Internacionalisme.

La Fundació Nous Horitzons és a punt de presentar el seu nou cicle de xerrades a la nostra ciutat. Hereva de la mítica publicació mensual del PSUC, la Fundació fa una tasca imprescindible: obrir espais de debat i reflexió política per construir una esquerra del segle XXI, que treballa per la justícia social aquí i arreu, per un model econòmic i social basat en l'equitat, en la preservació del nostre entorn vital, en la igualtat entre els pobles i les persones.


La Fundació concretarà aviat els ponents i les dates, però vull avançar els temes que posarem a debat a Sant Feliu:
  • al febrer, debatrem sobre el canvi climàtic, sobre el que es va acordar i el que caldria haver acordat a la cimera de Bali, sobre el sentit i el discurs de la sostenibilitat,

  • a l'abril, poc abans del 1r de Maig, debatrem sobre el món del treball al segle XXI, sobre la vigència o no dels conceptes clàssics del moviment obrer, sobre el sindicalisme que necessitem els treballadors i les treballadores del nostre temps,

  • al juny, debatrem sobre l'esquerra al poder a Sudamèrica, sobre els seus diversos models, des de Veneçuela al Brasil, des d'Equador a l'Argentina.

La Fundació ens recorda cada any amb el seu cicle de xerrades que cal donar una mirada àmplia i oberta al món, que cal palesar que la política no és només l'exercici de poder entre dues eleccions, sinó l'instrument de què ens hem dotat perquè la nostra vida col·lectiva sigui viscuda plenament per tothom, no només per qui "tant tens tant vals".
Sempre estem sols en aquest esforç per dignificar i fer present la política a Sant Feliu. No ens fa res... però seria desitjable que tots els partits fessin un esforç similar per explicar i per escoltar, per fer pedagogia, per fer, en definitiva, un treball de creacio de consciència cívica i democràtica.
Decididament, per "despolititzar Sant Feliu", com va proposar ja fa un temps l'alcalde, amb nosaltres que no hi comptin!

Comentaris

Anònim ha dit…
Per poder aconseguir un món millor, més solidari, més just, per un model econòmic i social millor, COMPREM CAFE DE COMERÇ JUST. El marró de café incinerem-lo a la Sanson i d'aquesta manera serem solidaris amb el planeta. Visca la sostenibilitat ben entesa.

Salutacions.