Al·legació única i conjunta d'ICV-EUiA, PP i ERC a l'estudi informatiu del soterrament.

Com és sabut, el moviment veïnal i els tres partits de l'oposició a l'Ajuntament estem impulsant de forma conjunta una alternativa de prolongació de la L3 del metro diferent a la proposada per la Generalitat amb el suport de PSC i CiU. N'hem parlat a bastament en altres escrits d'aquest bloc i en altres fòrums.

Coincidint amb el calendari, es va presentar a Sant Feliu l'estudi informatiu previ a l'aprovació del projecte d'obres del soterrament, fet pel Ministeri de Foment i es va donar a conèixer també el Pla de Rodalies 2008-2015 del Ministeri. En aquest Pla de Rodalies, no hi consta que el traçat de la nova línia de rodalies C3, que ha d'unir Cornellà amb Sant Boi i Castelldefels, passi per Sant Feliu, com defensava la Generalitat. Era una mala opció, que confonia el paper i la lògica de dos sistemes de transport diferents (rodalies i metro), fent una volta per diferents municipis per satisfer possiblement els respectius alcaldes, però amb temps de recorregut que el feien absolutament ineficients respecte al vehicle privat: per això el Ministeri de Foment ho deu haver desestimat.

Per tant, l'escenari que defensem els qui subscrivim la campanya "Volem un metro de veritat per a tota la ciutat" ara pren nova força i es carrega de raó. Ara, més que mai, ens cal un metro que passi per Mas Llui, estació i Falguera i que ens porti, també amb metro, a l'altra banda del riu fent un simple transbordament a l'estació de Renfe de Sant Joan Despí.

I què té a veure això amb l'estudi informatiu del soterrament que ha fet el Ministeri de Foment?

Doncs que cal preveure, en la nostra opinió, la possibilitat futura de transbordament entre metro i tren a la futura estació soterrada de Sant Feliu.

És per això que els tres grups municipals de l'oposició vam entrar, a finals del mes passat, una única al·legació a l'estudi fet pel Ministeri en els següents termes:

(...) reiterant la valoració positiva de l'estudi i l'agraïment a totes les persones que es van desplaçar a Sant Feliu el 26 de febrer per presentar-lo, els Grups Municipals d'ERC, ICV-EUiA i PP de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat presentem aquesta

ÚNICA AL·LEGACIÓ:

Modificar l'estudi informatiu d'integració del ferrocarril a Sant Feliu de Llobregat (publicat en el BOE del 18 de febrer de 2009) estrictament en l'àmbit de l'estació soterrada, per tal que, en una obra posterior de la Generalitat de Catalunya, es pugui fer efectiva la intermodalitat amb el futur perllongament de la línia L3 de metro.


Si us interessa, us podeu descarregar el text complet de l'al·legació aquí.

Comentaris