Aquest 23 de juliol, vota a favor teu!

Ahir a la nit vaig veure a Antena 3 el "debat". No em va agradar, com a tanta altra gent. No acabo d'entendre com Pedro Sánchez va accedir a l'exigència de Feijóo de fer el debat en una cadena privada i amb "moderadors" que van permetre un espectacle tan poc constructiu. Tampoc acabo d'entendre com no fan un debat a quatre a la televisió pública, encara que Feijóo no hi vulgui anar: que es retrati tot solet!

Quantes propostes es van poder escoltar ahir? Pedro Sánchez ho intentava, però havia de ser molt difícil entremig de totes les mentides que deixava anar Feijóo sense que cap dels "moderadors" assenyalés que mentia descaradament (amb les pensions, amb el salari mínim interprofessional, amb vox, amb la Unió Europea, etc). Retrets d'ambdós: Vox i Bildu. Que pesats! Sobretot Feijóo: Sánchez no governa amb Bildu, pero el PP sí que governa amb Vox per tota Espanya! I l'hipocresia més absoluta de Feijóo: "firme usted aquí mismo que gobernará la lista más votada" i el president a la defensiva. Per què no va preparar millor el debat per respondre, per exemple: "se lo firmo... si usted firma aquí mismo que eso que usted dice se aplica ya en Extremadura, y permite que el PSOE gobierne en aquella comunidad"'?

Com m'hauria agradat veure un debat amb ells dos i amb la meva candidata, Yolanda Díaz, i l'impresentable candidat Abascal (que ho és d'acord amb la Constitució, però que ataca frontalment la Constitució... i pot arribar al govern!). M'hauria agradat veure com Sánchez i Diaz explicitaven la seva voluntat d'acord, i com Feijóo i Abascal jugaven al sí però no que hem pogut veure a Extremadura i que encara estem veient a Murcia. Ni contigo ni sin mí... però que tinguin l'honestedat d'explicar-ho amb tota la transparència davant de tota la ciutadania.

I per propostes, les que presenten Yolanda Díaz i la nostra candidata a Barcelona, l'Aina Vidal. 

Adjunto el nostre programa electoral complet, i dues fotografies del seu índex:


I, per posar també un altre exemple, una de les infografies que estem fent córrer per les xarxes socials:
Com que dono per suposat que ningú no se sorprèn que demani el vot per Sumar, En Comú Podem, deixeu-me que us expliqui per què em fa una il·lusió especial demanar-vos el vot per l'Aina Vidal.

Vaig estar parlant amb ella el proppassat 4 d'abril, quan va venir a donar-nos recolzament en l'acte de presentació de la nostra candidatura a les municipals. Vam estar parlant llargament de com anaven les converses entre la direcció de Podemos i l'equip coordinador de Sumar. Parlar amb l'Aina és, per als qui no la conegueu, una lliçó en tots els sentits: pel que diu, per com ho diu, per la credibilitat que desprèn, per com és. Em va transmetre la dificultat de les converses, però també la seva convicció personal que acabarien bé. Llavors ni intuíem que d'aquí a dotze dies hi hauria eleccions, però el seu treball insistent en aconseguir l'acord que avui tenim, em va convèncer que, al final, tot aniria bé.

L'Aina és dona, és jove i és sindicalista. De Comissions Obreres, del meu sindicat. Té capacitat innata de lideratge, que ha reforçat amb la lluita que manté amb la seva malaltia, com tothom va poder veure en la sessió d'investidura de Pedro Sánchez de fa tres anys i mig. L'Aina és diputada al Congrés des del 2016 i ha treballat intensament en tots els temes laborals i socials que tant han marcat aquest govern de coalició: l’increment de l’SMI, la reforma laboral, el manteniment del poder adquisitiu de les pensions, el Pacte de Toledo o la Llei d’Ocupació. L'Aina personifica a la perfecció el que jo vaig explicar aquí sobre quines són les prioritats que ha de tenir un projecte polític per sentir com a propi. I a més, a la nostra candidatura de Barcelona, hi va la nostra Lídia Muñoz!!!

Així que, més enllà de debats estèrils com el d'ahir, el proper diumenge 23 de juliol vota pels teus drets, vota per la igualtat i la lluita contra la desigualtat, VOTA A FAVOR TEU!!!!!

Comentaris