Passaré per aquí i el cor em bategarà sempre més fort.





La nostra seu, un dels llocs on indiscutiblement més s'ha parlat, discutit, decidit, negociat, reunit i avançat sobre Sant Feliu, sobre el Baix Llobregat i sobre qualsevol afer polític; un dels llocs on més exposicions, concerts, reunions d'entitats, actes culturals s'han fet; un dels llocs on més s'ha cantat, rigut, jugat, ballat i celebrat des de batejos fins aniversaris, casaments o trobades familiars de molta gent de Sant Feliu... la nostra seu, com deia, ha deixat de ser el nostre punt vital de trobada, la nostra referència històrica.

Al juliol de 2019 vam prendre una decisió que, de fet, ja sabíem feia temps que seria inevitable: un concurs de creditors donades diverses circumstàncies. Per començar, causes econòmiques, ja que l'evolució d'ingressos i despeses (no a nivell de Sant Feliu i Baix Llobregat, però sí a nivell nacional) era insostenible. Però principalment per causes polítiques, ja que la confluència amb altres forces per crear Catalunya en Comú i els acords amb Podem, exigia que cap organització tingués deutes econòmics ni relació susceptible de cap dependència amb cap banc. Així que... ens vam haver de vendre casa nostra, que han comprat uns particulars.

Tindrem una nova seu, també local i comarcal, a la plaça de les Roses, al barri de Can Calders, molt a prop de l'estació de Renfe. Voldríem haver fet un gran acte polític i ciutadà de comiat de la nostra seu històrica: l'havíem previst per al 23 de juliol, data rellevant per als qui ens sentim vinculats al PSUC, que es va fundar aquest dia de fa vuitanta-quatre anys. La segona onada del coronavirus ho va fer impossible.  Aquell dia ens vam haver de limitar a la presentació de quatre vídeos breus, recordant i resumint el que s'ha viscut a la nostra històrica seu:
  1. Els primers anys, encara com a PSUC, des de 1983 (quan, amb la presència de Gregorio López Raimundo) vam inaugurar la seu fins que, al 1987, ens vam convertir en Iniciativa per Catalunya.
  2. Els primers anys com a Iniciativa, als anys noranta, amb imatges de persones molt recordades i estimades, anys de lideratge d'en Cesc.
  3. Activitats a inici del nou mil·leni, amb el lideratge de l'Àngel.
  4. Els darrers anys, des del Reviu Sant Feliu i la recuperació de l'alcaldia, fins al nomenament de la Lídia com a alcaldessa
Quan es puguin tornar a fer reunions en espais tancats de més de deu persones, ja inaugurarem la nova seu: ho anunciarem tan aviat com sigui possible. Ara, quan passem per Torras i Bages, 10, serem moltes les persones que sentirem que un trosset de les nostres vides (o un trossàs, com en el meu cas), ha transcorregut en aquell pati, en aquella sala, en aquell bar, en aquells despatxos. I, en el meu cas, aquest trossàs de vida em somriu àmpliament i em diu que ha valgut molt la pena. Moltíssim. Per això, cada cop que passi per aquí, el meu cor bategarà sempre més fort. Sempre.

I ara, sense nostàlgies, amb bons records, amb nova gent, amb determinació, a continuar treballant per tot allò en què creiem des de la plaça de les Roses!.

Comentaris