26-J: 6.727 gràcies!!! Tornem a guanyar a tots els barris de Sant Feliu!!!

Com ja va passar a la primera volta d'aquestes eleccions (el passat 20 de desembre), la confluència d'Iniciativa, Esquerra Unida, Podemos, Barcelona en Comú i Equo ha tornat a guanyar a Sant Feliu! Més encara, a tots els barris de Sant Feliu! Aquests són els resultats en els set districtes de la nostra ciutat:

Si ho mirem per les 30 seccions electorals, el resultat és també espectacular: guanyem en totes, excepte a una de la Salut i una de Can Calders:

Qui vulgui l'Excel amb què he elaborat i compartit aquestes dades, se'l pot descarregar aquí.

Com sabeu, m'interessa molt mantenir l'homogeneïtat del vot a tots els barris de la ciutat. Per a mi, per als qui aspirem a representar la classe treballadora visqui on visqui i parli la llengua que parli, tenir sempre present aquest objectiu i mesurar-lo sistemàticament és fonamental. No podem tenir un discurs de Sant Feliu, un sol poble i tenir una presència o representativitat limitada a alguns indrets de la ciutat: Sant Feliu és molt més que la plaça de la Vila i un radi de dos-cents metres al seu voltant.

La manera amb què ho mesurem és el quocient entre el districte on cada partit té el millor resultat (en verd) i el districte on cada partit té el pitjor resultat (en groc). Com més similars són aquests dos valors extrems, el quocient més s'acosta a 1. Com més separats estan els resultats millor i pitjor, aquest quocient es dispara, indicant vot molt concentrat i menys representatiu. A partir dels resultats del 26-J, la comparativa d'homogeneïtat de vot és la següent:

Novament, el vot a En Comú Podem, com sempre ha estat el vot abans al PSUC i després a Iniciativa, és el més homogeni a la nostra ciutat, és reflex de la nostra dèria per la cohesió social i urbana a Sant Feliu!

La dada negativa d'aquestes eleccions en relació a les anteriors és, en clau local, que hem passat de 25.000 persones que han votat a 22.500, en números rodons. Una de cada deu persones que va votar el desembre, no ho ha fet al juny: nosaltres mateixos hem perdut 700 vots. També és negatiu, per a mi, l'increment que ha tingut el PP: amb menys participació, ha tingut 300 vots més que fa sis mesos. De debò que m'agradaria que, encara que sigui en correu privat, alguna persona votant del PP m'ho expliqui: amb corrupció, amb abús de poder a les institucions, amb retallades de serveis públics i de llibertats, creant cada dia nous indepes a Catalunya... com és que ha crescut el vot al PP a Sant Feliu?

I també, és clar, obro el debat a qui tingui ganes de parlar sobre el resultat de les eleccions en clau catalana i en clau estatal, ja que eren eleccions generals i n'ha de sortir el proper president del Govern. Qui s'hi anima?

Comentaris

Isidre ha dit…
Tens la comparativa amb el 20D?,si no recordo malament heu perdut vots i percentatge, així que tot hi haver guanyat, potser que cal una mica d'autocritica...

Isidre