Després de 10 anys, PER MOLTS ANYS MÉS, CINEBAIX!!!

La finestra de l'Eudald a Fet a Sant Feliu.
"Princesas" era la pel·lícula amb què es va inaugurar, demà farà exactament deu anys, el Cinebaix. Una sala plena de gent i de molt més que de gent: d'orgull per haver aconseguit el que semblava impossible, obrir una sala de cinema quan tot apuntava a què això era una missió impossible, de passió pel cinema i per la cultura, d'activisme des d'un model cooperatiu justament per al cinema i la cultura, de victòria per una lluita que havia començat, anys enrera, així que el Cinema Guinart va abaixar les persianes.

L'Associació Cinebaix ha estat, és i serà l'ànima d'una gran aventura cultural i ciutadana, de voluntariat i activisme des de la convicció que, com la poesia, el bon cinema també "es un arma cargada de futuro", com deia Gabriel Celaya i cantava Paco Ibáñez. Sant Feliu li deu molt a aquesta colla de voluntaris i voluntàries que atenen des de la guixeta fins al bar, que programen tot allò que ens emociona, ens diverteix o ens fa pensar, que organitzen mostres de cinema d'arreu del món, que fan possible aquest petit gran miracle que dura als vespres i nits de cada dijous a cada dilluns.

Demà dimarts, Cinebaix farà una gran festa i demà passat dimecres, començarà la Mostra de cinema àrab i llatinoamericà, que en edicions passades es feien per separat i enguany coincideixen. No només ells han de commemorar "por todo lo alto" aquest aniversari: tot Sant Feliu els ha d'acompanyar i sentir nostre, enormement nostre, aquest petit gran miracle. Com fa exactament deu anys, demà hem de tornar a rebentar la sala! PER MOOOOLTS ANYS, CINEBAIX!!!!!!!

Comentaris