L'AVV Roses fa una valoració implícita positiva del govern de la ciutat.

Implícita. Remarco aquesta paraula perquè és obvi que la valoració explícita va per un altre costat. Però crec que la comparació entre les dues imatges que segueixen, reforça l'opinió de fons (exclusivament personal, amb possibilitat òbviament d'errar-la) que m'agradaria exposar.

Primera imatge, de novembre de 2009:
Foto del blog de la llavors Federació d'AAVV de Sant Feliu.
Segona imatge, de gener de 2014:
Foto extreta del blog de l'AVV Roses de Llobregat.
Entre les dues imatges, poc més de quatre anys de diferència. Crec que reflecteixen molt bé dos moments molt diferents.

L'actuació de la llavors AVV Roses-Castellbell i de la Federació d'AAVV de què formava part se centrava, sobretot, en els temes següents:
  • Evitar l'edificació en el camp de futbol de la Rambla.
  • Evitar l'edificació en les zones verdes del Mas Lluí.
  • Lluitar per un metro de debò per a tota la ciutat
  • Reivindicar un aparcament al camp de futbol de la Rambla
  • Denunciar la mala gestió dels problemes de llavors del complex de piscines
  • Denunciar el procediment de compra de la Sala Ibèria
  • Denunciar l'increment abusiu de l'IBI
Els blogs constitueixen una font d'informació molt vàlida: aquest retrat del que hi havia a 2009 es pot treure directament del blog de la llavors existent Federació d'AAVV de Sant Feliu, actiu entre les tardors de 2008 i 2011.

Quatre anys després, quins són els temes en què treballa l'actual AVV Roses de Llobregat? També si mirem el seu blog, els temes en què se centra són:
  • La polèmica entorn els sorolls provocats per tres bars
  • Els retards en algunes obres de manteniment o enllumenat a la ciutat
  • La disconformitat amb la línia del Butlletí i el funcionament del Consell de Comunicació
  • Denunciar l'increment abusiu de l'IBI
  • La disconformitat amb l'estructura organitzativa de l'Ajuntament.
Crec, honestament, que la comparació entre els temes que l'Associació de Veïns considerava els més importants per a Sant Feliu el 2009 i els que considera més importants el 2014 mostra un canvi en positiu de la nostra ciutat. Ho dic sincerament.

Problemes sempre n'hi haurà: els derivants de diferents criteris de gestió o ideologia, d'opinions o prioritats diferents, de la mateixa convivència diària, etc. Però avui no es dóna el xoc frontal de model de ciutat (en urbanisme i mobilitat, sobretot) que es donava fa quatre o cinc anys, entre l'equip de govern de llavors i l'oposició de llavors i les associacions de veïns de llavors. Crec, en conseqüència, que de la comparació entre les dues realitats se'n desprèn una valoració globalment positiva, encara que lògicament amb deficiències. Espero que aquesta comparació implícitament positiva de les dues realitats reflectides en aquestes dues imatges pugui ser compartida per molta gent a l'hora de valorar l'acció de govern entre 2011 i 2014 a la nostra ciutat.

Comentaris

M E G ha dit…
Sr Alcalde no va errat, els problemas no son els mateixox i el estil de gobernar i la comunicación tampoc
Hola, MEG,
El que em sembla "curiós" i no acabo de veure'n l'objectiu és que tinguin amb mi i amb el govern que encapçalo una actitud molt més beligerant que la que tenien amb els governs que encapçalaven Vázquez i Borrell.
Suposo que intenten fer d'una oposició dura per presentar-se a les properes municipals, al maig de l'any que ve. Espero que, més enllà de l'ibi i el butlletí, elaborin i expliqun les seves propostes en educació, serveis socials, habitatge, cultura,medi ambient, urbanisme, etc. El temps dirà... però els en queda més aviat poc.