La primera d'octubre: una setmana important per a ICV-EUiA-ISF.

9 de juliol de 2013, dinar de companyes i companys al Caliu.
M'agrada molt aquesta foto: amb una part important dels homes i les dones del PSUC i d'Iniciativa i Esquerra Unida que han tingut responsabilitats a Sant Feliu i després a altres àmbits de la vida política i sindical a Catalunya. De l'esquerra de la foto a la dreta: Manel Leiva, Conxita Fernández, Maria Comellas, Carles Olona, Maria Jesús Bono, Cinta Daudé, Àngel Merino, Lídia Muñoz, Mireia Aldana, Aurora Huerga, Jaume Bosch, Francesc Baltasar, jo mateix i Manel Martínez. No cal dir que cadascú es va pagar el seu dinar, com és habitual en els dinars del grup municipal de la nostra coalició.

Aquesta foto, a Sant Feliu, només és possible a Iniciativa i Esquerra Unida. I sento un profund orgull per aquesta foto i pel que representa. Jo vaig entrar a la política local de la mà d'en Cesc i l'Àngel, i altres persones hi han entrat de la meva mà, com la Maria Cinta o la Mireia. En 22 anys que fa que sóc representant de la ciutadania, he après molt i molt de les persones que hi ha a la foto, protagonistes els més grans de la recuperació de la democràcia, i protagonistes els més joves dels canvis imprescindibles que la democràcia requereix al segle XXI, clarament enfocats, tal com ho veig, cap a la democràcia econòmica i la justícia social, amb una revisió a fons dels propis partits i de la pròpia política per fer-los més vius i representatius. Orgull de ser protagonista i impulsor d'aquests dos moments i amb aquestes i aquests (i molts més!) companyes i companys.

Una foto només possible, a Sant Feliu, de la gent que ve del PSUC. L'any que ve celebrarem els primers 35 anys de la democràcia local després de la República. Els homes i dones que han protagonitzat la part més important de la transformació urbanística, social i cultural de la nostra ciutat han sortit de les files del PSUC. És clar que hi ha hagut friccions internes, fins i tot escissions. És clar que hi ha hagut desacords polítics i de vegades personals. Però, per damunt de tot, han prevalgut la passió per Sant Feliu i la voluntat de fer una ciutat sense fronteres invisibles entre els seus barris i entre els seus habitants, un sol poble, s'expressi en la llengua que li sigui més còmoda, però amb un únic projecte i sentiment de ciutat. Cap partit, cap, pot asseure en la mateixa taula i amb la mateixa satisfacció un protagonisme tan destacat i tan intens en la història recent de Sant Feliu. Gràcies, mil gràcies, als que surten a la foto i als que no, als companys i companyes de la Salut, Falguera, Can Calders, Roses, les Grases, Can Maginàs, Mas Lluí i el centre que han protagonitzat, amb molts més encerts que errors, amb molts més moments èpics que amargs, la lluita primer per la democràcia, i el govern després en la democràcia recuperada.

Aquesta setmana, el divendres 4 d'octubre, tindrem ocasió de retre un homenatge a la primera direcció del PSUC a la nostra ciutat. Un homenatge que organitza el partit però que hem obert a tota la ciutadania, un acte de reconeixement a les companyes i companys que van fer el trànsit de la clandestinitat a la legalitat (abril de 1977) i va preparar les primeres eleccions municipals democràtiques (abril de 1979). Si vols estar informat/da en primera persona d'aquells moments i d'aquells protagonistes, no cal dir que t'hi esperem!

Aquest serà l'acte més important de la setmana, pel seu contingut i perquè és públic. Però no és l'únic: el dimecres 2, en la primera assemblea del curs, concretarem el pla de treball fins al proper estiu, que incorpora temes tan importants com els vuit actes per barris que farem després de la Festa de Tardor i, sobretot, el procediment i calendari amb què nomenarem el candidat a les properes eleccions municipals i el procediment i calendari amb què posarem les bases del nostre pla de treball per al període 2015-19, tenint en compte l'escenari sensiblement més complex que hi pot haver al nostre país i a Sant Feliu mateix a les eleccions de maig de 2015, d'aquí a poc més d'un any i mig. I abans, el dimarts 1, analitzarem la situació generada per les decisions del govern de l'Estat sobre les pensions i quina activitat política generarem a la nostra ciutat sobre aquest tema.

Molta feina i molt bona, que requereix una perspectiva, una anàlisi i unes decisions globals, en l'espai i en el temps: els partits continuen essent eines imprescindibles per fer-ho. I a la nostra ciutat, per avançar en camins de justícia social i de qualitat de vida i igualtat d'oportunitats per a tota la ciutadania, estic convençut que allò que va néixer del PSUC continua essent la millor eina possible.

T'esperem divendres, a les vuit del vespre, al Palau Falguera!!!

Comentaris