Ens n'hem d'alegrar: com els vam demanar, CiU ha clarificat la seva posició. Però...

Fa uns dies, vaig penjar un escrit en què deia que CiU s'havia de clarificar en relació al soterrament. La qüestió era molt senzilla: com ens podia afectar les afirmacions, per exemple, de l'alcalde de Martorell, en el sentit que si es feia el soterrament de les vies de Sant Feliu abans del desdoblament de la línia de Vilafranca a BCN, aquest s'hauria d'esperar 200 anys, recollides al diari El Punt del passat 16 de desembre.

Llegeixo al bloc d'en Jaume Mañosas que fa uns dies, CiU ha fet una roda de premsa per ratificar el compromís de la coalició amb el soterrament. No esperàvem menys. Ens n'alegrem, perquè és el que necessitem pel soterrament: tots a una.

Però...

El que no m'esperava és el to de la nota de premsa. Parla d'intoxicacions, quan només vam reproduir una notícia de la premsa diària.  Ens atribueix "voluntat de manipular" quan és en la mateixa entradeta de la notícia d'El Punt que es transcriu la barbaritat dels 200 anys que va dir l'alcalde de Martorell. Parla de "repte a ICV a demostrar" quan només cal que ens demanin explicacions, que gustosament els les donarem.  Com diu la nota de premsa, al Parlament vam votar a favor de la proposta de CiU pel desdoblament de la línia R4, justament perquè no té cap implicació negativa en "el nostre" soterrament. No cal buscar pèls a la sopa allà on no n'hi ha...

No em vull estendre més en relació a aquest tema. Només m'interessa per exemplificar el to que no vull fer servir, la manera d'expressar-se que crec que aparta a la gent de l'interès pels afers col·lectius i genera en molta gent rebuig per les bronques entre partits.

Abans de fer l'article que deia a l'inici, vaig adreçar als tres regidors de CiU el següent correu electrònic:

Benvolguts companys de consistori de CiU,
Ahir al vespre, abans de la gravació del programa "El pols de la ciutat", vaig preguntar al portaveu de CiU per la campanya impulsada per la vostra coalició en relació a la proposta de tercera via de Martorell a BCN i l'afectació que se'n pugui derivar al soterrament de la via al seu pas per Sant Feliu.
La notícia a la premsa de la campanya esmentada la podeu trobar aquí:
Des d'ICV-EUiA, us demanem que ens informeu i ens clarifiqueu de les possibles implicacions d'aquesta campanya de la vostra coalició en relació al soterrament de la via a la nostra ciutat.
Cordialment,
Jordi San José,
portaveu del Grup municipal d'ICV-EUiA

Aquest correu no el va respondre ningú. Bé, sí: es va respondre un mes després, en aquesta roda de premsa en què ens atribueixen "voluntat d'intoxicar". No respondre una simple pregunta i després enfadar-se perquè algú la va plantejar és, al meu entendre, mal senyal.

Aquesta manera de relacionar-se amb un partit que els dobla de llarg en vots i regidors seria una anècdota si no fos perquè és també, malauradament, una forma massa habitual de relació entre l'equip de govern i les entitats de la nostra ciutat.

Si volem, com crec, que una part significativa de la ciutadania de Sant Feliu recuperi interès i implicació pels afers col·lectius, per la res publica, hem de centrar el nostre debat, especialment en temes locals, en la màxima facilitació d'informació, en el debat més plural i transparent de les propostes, en l'atenció i el respecte als punts de vista diferents. Jo mateix, temps enrera, queia en l'error del to "busca-raons" que alguns companys del partit, i del mateix PSC, em van fer veure que no era el to que la gent ens reclama.

No farem reviure Sant Feliu amb un to tronat i que desil·lusiona, sinó amb una nova manera de relacionar-se amb tothom i de centrar-nos en les propostes que ens han de permetre un Sant Feliu millor i en la generació del màxim consens social i polític al seu entorn. Vull explicitar a la gent que confia en mi i en la coalició aquest compromís: aquest és, simplement, el sentit d'aquest escrit.

Comentaris