ICV-EUiA, PP i ERC demanem conjuntament la convocatòria immediata de la comissió de qualitat ambiental.

Fa un any que va tenir lloc la darrera reunió de la comissió de qualitat ambiental. Per entendre'ns, la que es va constituir arran de les mobilitzacions de la Plataforma Aire Net. La comissió té com a funció tenir informació i fer un seguiment complet i en temps real de l'estat de l'aire que respirem.

Tot un any. Des que ERC va sortir del govern, no s'ha reunit ni un sol cop. I no serà per no haver-ho demanat: en el ple del mes de juny, en les comissions de preparació del ple de juliol i setembre. Avui, en Carles Soriano (ERC), anterior regidor de Medi Ambient, ho ha tornat a demanar a la comissió informativa. L'actual regidor, Joan Grisó (PSC) ha contestat, sense immutar-se, que no hi havia data prevista de convocatòria.

A la sortida de la reunió, en Sergi Jiménez (PP), en Carles i jo mateix hem valorat que aquesta desconsideració als grups de l'oposició i a la ciutadania no és admissible i hem acordat presentar conjuntament aquesta instància.

Estic convençut que la presentació i la difusió de la instància aconseguiran, d'una manera un pèl anòmala, el que amb tota normalitat s'hauria hagut de fer ja fa mesos: una reunió en què coneguem les dades relatives a la qualitat de l'aire que respirem, ja en absència dels fums de la Sànson.

Comentaris