Resum del ple de juliol de 2013.


El ple de juliol va començar amb un minut de silenci per la mort de 79 persones en l'accident ferroviari del dia anterior a Santiago de Compostela. Reitero des d'aquí el condol personal i institucional, i la necessitat d'esbrinar amb tota claredat les causes i les responsabilitats d'un accident tan greu com aquest, per tal que no es pugui tornar a produir mai més.

Els punts més destacats abordats al darrer ple abans de l'estiu van ser quatre:

  1. El debat sobre el dret a decidir i la via catalana per a la independència. El ple va aprovar donar suport al dret a decidir, però va rebutjar donar suport a la via catalana. Com vaig explicar jo mateix, la institució que representa a tota la ciutadania ha de donar suport a què es pregunti a tota la ciutadania, però crec que no ha de donar suport a una de les possibles opcions democràtiques de resposta a la pregunta que al seu dia es plantegi.
  2. Una moció de l'AVV Roses de Llobregat sobre l'enllumenat públic. La moció es va rebutjar sense cap vot a favor, ja que planteja propostes que ja s'estan fent des dels serveis municipals i amb els recursos i calendari que té la responsabilitat de programar i de dur a terme.
  3. L'aprovació del compte general de 2012. Vam donar compte de l'estat econòmic de l'Ajuntament i del compliment de totes les lleis (estabilitat, morositat,...) per part del consistori.
  4. L'aprovació definitiva de la tarifació social de les escoles bressol municipals, rebutjant les al·legacions que va presentar el PSC, després de votar-hi en contra.
Us podeu descarregar aquí el resum del ple que fem des d'ICV-EUiA-ISF (4 pàgines). L'acta completa del ple la penjaré després que s'aprovi en el ple del proper mes de setembre.

Comentaris