Pocket's, de Sant Feliu: CHAPEAU!!!

Jo sé que Pocket's són, contradient el tòpic, profetes a sa terra. Quants anys fa que les noies i els nois que engresca el José Antonio Real ens animen tota festa de Sant Feliu? Què seria del nostre Carnestoltes, cavalcades de Reis, desfilades de moda (que tornaran, no ho dubteu!) o festes de barri sense l'alegria de Pocket's que es respira a flor de pell?

Sé també de la seva qualitat humana. En una nit de Reis, a Sant Joan de Déu, vaig ser testimoni de l'empenta que encomanaven als infants i les famílies que passaven aquella nit màgica a l'hospital. A més, durant dos anys hi va ballar la Raquel, conec una pila de bons amics i amigues d'ella i d'en Samu... i en Real va ser alumne meu al Gaudí fa vint-i-moooolts anys!

Per això, la idea de Pocket's de retre homenatge al seu ídol Michael Jackson a Barcelona i batre el récord de persones ballant una cançó seva em va semblar excel·lent. Es mereixen el suport que van rebre i l'èxit de les 700 persones que van arreplegar. És cert que el récord va durar poques hores, perquè a Mèxic s'hi van reunir 13.000 persones... però és que estem parlant d'una ciutat de Sant Feliu i de Mèxic... Poca broma pels nostres joves... i no tan joves.

Mireu de connectar-vos al vídeo de La Vanguardia. Però si no podeu, youtube sempre és un recurs que no falla:




Enhorabona, Pocket's! I gràcies per la vostra música i el vostre ball! Que no ens falti mai la vostra empenta a Sant Feliu!

Comentaris

Anònim ha dit…
Sr. San José, després de llegir el seu escrit em faig una pregunta que vull compartir amb vostè, per si pot contestar-me-la. Per què no s'ha pogut fer a Sant Feliu aquest homenatge? Gràcies
Anònim ha dit…
Sr. San José vull compartir amb vostè i amb la resta de ciutadans la carta (que adjunto) que vaig enviar el passat dia 3 de Setembre a la web de l´Ajuntament de Sant Feliu i que sospito que probablement no será publicada. Amb la esperança i el desig de que vostè la fagi publica. Gracies.

Soy ciudadano de Sant Feliu, siempre he vivido aquí, nací aquí por lo que se deduce que ya tengo una edad y por lo tanto, bastantes elementos de valoración sobre la evolución de nuestra ciudad. No creo en la política ni en los políticos. Creo en la gente. Ante todo quiero “agradecer” a nuestro Ayuntamiento (el de turno) que me brinde la posibilidad de conocer los pueblos de nuestro alrededor, Molíns, Sant Just, Sant Joan,.. ya que los fines de semana nos vemos obligados a pasear con nuestros hijos por sus calles y parques , pues por ellos se puede ir sin tener que sortear basuras, mierdas de perro, materiales de construcción de las obras sin acabar, etc. También “agradezco” la ocasión que brindan a mis hijas de poder practicar deporte en Sant Just, dado que aquí no se fomenta lo más mínimo ( y los pocos clubs que existen reciben poco o ningún apoyo). A mi y a mi mujer nos permite el tener que realizar actividades en Sant Joan Despí (donde hay una amplia oferta de las mismas). Por otro lado, me “maravilla” y “agradezco” el reconocimiento que se le tiene a las personas ilustres de nuestro pueblo (Joana Raspáll, Juan Carlos Navarro, …y otras muchas) que van divulgando por el mundo el nombre de nuestra ciudad. Quiero “agradecer” las constantes ayudas (y no hablo solo de dinero) que reciben las entidades culturales, así como los muchos grupos de música, teatro, baile, etc, que existen en nuestro municipio y que aún subsisten, a pesar del Ayuntamiento. Y ya por último, (con lo que “flipé” el otro dia), “agradecer “ el apoyo y la difusión que ha ofrecido nuestro Consistorio al grupo de gente que gestó, promovió y organizó el Sábado 29 de Agosto, un intento de “Record Guiness de gente bailando Thriller”(en un emotivo homenaje a Michael Jackson ) realizado en instalaciones de Barcelona, anunciado en los pueblos vecinos, publicado en prensa, difundido en multitud de emisoras de radio, webs de internet (a excepción de ajuntament@santfeliu.cat ) , televisiones locales, autonómicas, nacionales, públicas y privadas ; donde se lograron reunir 697 personas. Los “culpables” del exitoso evento son el Grupo de baile Pocket´s ,que por si alguien no lo sabe bailan y pasean el nombre de Sant Feliu desde hace más de 20 años, y que como el resto de entidades , grupos , asociaciones, etc, seguirán existiendo y dando caña, a pesar de nuestros políticos. Y lo peor de todo es que creo que ni los políticos que están ahora, ni los que quieren estar, van hacer nada por solucionar esto.
Así pues “Muchas Gracias” por nada.
Un ciudadano de tantos.
Al segon anònim,
Em sap greu que el nostre consistori mereixi tants "agraïments", i la seva rotunditat en afirmar que no creu ni en la política ni en els polítics. Em sap encara més greu haver-li de donar en gran part la raó: la política (l'art de gestionar entre tots el que és de tots) ha deixat de ser un compromís comunitari del que tots som protagonistes, per acabar-se convertint en una gestió reduïda al que fan i desfan les direccions dels partits. Això és el que justament intento evitar a la meva formació a Sant Feliu, però li confesso que hi ha vegades que penso que estic/estem fent un esforç tan a llarg terme i enmig de tanta desconfiança, que no sé si acabarà aconseguint, ni que sigui a nivell local, redreçar la percepció que vostè manifesta...
Ja deu saber que jo seré candidat a l'alcaldia d'aquí a dos anys: sóc, com diu vostè, "de los que quieren estar". I m'agradaria pensar que, si sóc alcalde i m'escriu o em segueix d'aquí a uns anys, l'equip de persones amb qui dirigim la ciutat ho hàgim fet de manera que vostè, i tants altres ciutadans, comencin a canviar d'opinió. Moltes gràcies pel seu comentari i no, faltaria més, no el trauré.

Al primer anònim,
Fins allà on jo sé, Pocket's va presentar una instància demanant un espai a Sant Feliu: si sempre porten el nom de Sant Feliu amb orgull, per què haurien de voler fer-ho en un altre lloc? Hauria pogut ser el pavelló, una plaça, algun camp de futbol (el de la Rambla no tenia cap ús previst en aquelles dates)...
El que passa és que, suposo que per desconeixement del que és i fa Pocket's i/o per desídia o desinterès, l'Ajuntament no va voler col·laborar. El cas és que, després de molts dies de presentar la seva petició, l'Ajuntament els va dir que només hi havia disponible la Sala Ibèria i pagant el lloguer i l'equip de música.
En vistes del silenci, Pocket's ja s'havia començat a buscar la vida i van tancar el tema amb l'UBAE Can Dragó, que els va cedir les instal·lacions gratuïtament.
Jo crec, personalment, que aquesta manera de fer reflecteix una manca de sensibilitat i reconeixement a les entitats i la gent de Sant Feliu que fa coses per iniciativa pròpia, que es mou per les seves pròpies idees i projecta dins i fora de Sant Feliu una visió activa i dinàmica de la nostra ciutat.
Això cal canviar-ho: qualsevol ajuntament hauria de donar un suport incondicional a les entitats del municipi que tenen una activitat coneguda i reconeguda, que fan ciutat, que creen sentit de pertinença a Sant Feliu, que donen una oportunitat de creativitat i expressió artística al nostre jovent...
Però aquest equip de govern no ho ha volgut fer: doni vostè per descomptat que amb un govern d'ICV, Pocket's hauria ballat a Sant Feliu, i seria el nom de Sant Feliu, i no el de BCN, el que sortiria al costat del nom de Mèxic en tots els mitjans que es van fer ressò de l'esdeveniment.
Anònim ha dit…
Sr. San José, soy “el ciudadano de tantos” (el segundo anónimo). No quisiera que mi carta anterior se interpretara como una crítica gratuita y que estoy en contra de todo por sistema. Lo que ocurre, o al menos a mi me lo parece, es que nuestra ciudad se está degradando cada vez más y éste Ayuntamiento no parece tener la más mínima intención de poner remedio. No se cuidan los barrios, no se cuida la cultura , en definitiva no se cuida al ciudadano. En cuanto a lo de que no creo en la política ni en los políticos se debe a pienso que se anteponen los intereses partidistas a las necesidades de la gente. Por cierto, desconocía que usted fuera o vaya a ser el próximo candidato a la alcaldía por ICV. Sobre el apoyo a los diferentes grupos de gente joven ( y no joven) que tiene ganas de “hacer cosas”, y entre ellos el grupo de baile Pocket´s, reconozco que fue “un poco “ de ataque de indignación y “calentón”, pero debe de comprender que yo soy uno de aquellos (entonces más jóvenes), que empezaron con el grupo, y que, tengo que reconocer, que aunque no fuera para tirar cohetes, si que entonces tuvimos cierto apoyo por parte del Ayuntamiento . Por eso, me duele, (y más, después de haber visto y vivido todo el trabajo y esfuerzo que han hecho los chic@s de Pocket´s para que el evento del pasado 29 de Agosto, saliera lo fantástico que salió),repito, me duele que las nuevas generaciones del grupo no tengan ,como mínimo, el apoyo y reconocimiento que nosotros tuvimos y que sin duda se merecen.
Así pues, con la esperanza de volver algún día a creer en la política, y después de conocer que será futuro candidato a la alcaldía, le deseo lo mejor (para el pueblo). Buena suerte. Saludos
Un ciudadano de tantos.