A punt els 104 darrers pisos de protecció oficial que va promoure Iniciativa.


Bé, alguns em podreu dir que això de les discusions sobre la paternitat de les coses no importa a ningú. També em podreu dir que el que importa són els resultats finals, i no el necessari procés anterior per produir-los.

Però, que voleu que us digui, tothom té el seu cor, a tots ens agrada que ens reconeguin la nostra feina i, a més, molts entesos diuen que va molt bé això d'expressar les emocions en veu alta. Doncs, apali!!!



Ara que estan a punt d'acabar, fa goig de veure la darrera promoció d'habitatge públic que va promoure Iniciativa, en coalició llavors amb PSC i ERC. Posats a ser sincers, i com que és un espai meu i que dirigeixo només jo, no em vull estar de dir que, en molta part, mercès a la tossuneria de la gran regidora d'Urbanisme que va ser la Maite Ruf.


El procés de modificació del Pla General Metropolità en l'àmbit de Can Bertrand va començar en el mandat 1995-99, quan la Maria Comellas era regidora d'Urbanisme i amb en Cesc com a alcalde. Amb la incorporació posterior de la Maite i l'Àngel, es va intensificar el procés de diàleg amb els veïns per millorar el projecte i el procés de negociacions amb els promotors privats per incorporar les millores pactades amb els veïns. En aquest procés de negociació, vam tenir la col·laboració inestimable de l'Impsòl, amb el qual vam acordar, ja a l'any 2001, les característiques de la promoció que ara és a punt de lliurar-se. Finalment, el mes de juny de 2002, l'Àngel Merino, com a alcalde de Sant Feliu, va signar amb l'Impsòl el conveni per a la construcció dels habitatges protegits que es poden veure en aquestes fotografies


Una promoció com aquesta té dos passos diferenciats. Primer: impresdindible i en el qual té tota la paraula l'Ajuntament, modificar el Pla General Metropolità per donar als terrenys en què s'ubiquen els habitatges la qualificació necessària de sòl residencial. Els requisits que vam posar als promotors privats per donar llum verda a les obres van ser, entre d'altres:
- la cessió de sòl per als esmentats habitatges socials,
- la restauració de la nau de les sedes i de les dues naus adjacents a l'arc d'entrada a la plaça Sant Joan (com es pot veure a la fotografia superior)
- la cobertura de tota la riera Pahissa (com es pot veure a la fotografia de més avall)
- la reserva de sòl per a la construcció d'una nova escola bressol (on ara hi ha Patufet) i per a usos educatius (on finalment hi haurà la seu central dels jutjats a Sant Feliu)
- la reubicació de les activitats industrials encara existents
- la creació d'una xarxa d'aigües de depuradora per a reg urbà i neteja vìària.

Aquesta primera fase va concloure amb l'aprovació definitiva, per part de la Generalitat, de la modificació del PGM. Era el gener de 2003, quatre mesos abans de les eleccions municipals d'aquell any i que van portar a Juan Antonio Vázquez a l'alcaldia.


La segona fase és l'aprovació del projecte d'urbanització i els posteriors projectes d'obres. Això és el que s'ha fet ja en l'època en què ICV no era al govern municipal, entre 2004 i 2005. Són els anys també en què PSC, CiU i ERC han tingut la barra de dir que aquests habitatges... formaven part del seu Pla d'Habitatge 2006-2010.
No és l'única manipulació informativa que van protagonitzar: van dir que ICV havia deixat un forat econòmic de 2 milions d'euros a l'Ajuntament... perquè no van voler comptabilitzar l'ingrés pel mateix import que l'Impsòl ja havia fet prèviament a la construcció dels pisos, en concepte d'adquisió del solar.
Diumenge passat vaig anar a fer unes quantes fotos i vaig arribar content a casa. Allà on PSC i els seus socis deien que hi havia el "forat econòmic que havia deixat Iniciativa" hi ha, molt al contrari, la darrera promoció d'habitatge públic que Iniciativa ha deixat a la nostra ciutat.
I vaig tornar a enorgullir-me de ser de Sant Feliu i de formar part de la munió d'homes i dones del PSUC primer i d'Iniciativa i Esquerra Unida després, que han sabut fer del diàleg i de la passió per Sant Feliu les pautes i els valors que han fet possible la ciutat que tenim.

Comentaris

Anònim ha dit…
Me reconforta que en el párrafo final usted reconoce una cosa que es totalmente cierta:
Ustedes han hecho posible la ciudad que tenemos. Puede estar seguro de que sí.
Y a mí me reconforta comprobar que no cuestionas las dos afirmaciones básicas de mi escrito. A saber:
1) los pisos de que hablamos no son los primeros pisos de Vázquez, sino los últimos de Iniciativa,
2) Iniciativa no dejó ninguna carga econòmica después de 24 años de gobierno: ya se había cobrado, por el solar que podemos ver en las fotos, el importe que PSC, CiU y ERC quisieron hacer pasar como un "forat" que nunca existió.

Y me reconforta saber también que usted sabe que es totalmente cierto que ningún partido impulsó activamente nada significativo en nuestra ciudad. Bueno, con un matiz importantísimo. Nunca me canso de repetir el papel enormemente positivo que hicieron Carme Solsona (CiU) y Luisa Sáiz (PP) para conseguir que el gobierno del PP, ya en 1996, introdujera en sus presupuestos el soterrament en Sant Feliu. De forma totalmente cierta, ¿me puede usted decir el nombre de un solo concejal o concejala socialista que hiciera el mismo papel con los gobiernos de Felipe González entre 1982 y 1996? ¿Un solo nombre, por favor?
Anònim ha dit…
Crec que tant dona qui s´ho apunti, la veritat es que es tindrien de fer mes habitatges de proteció oficial i possats a fer les Franceses, l´iglesia , tambe podienn haber cedit terrenys , crec que no ha sigut aixo i un altre vegada d´una donació a l´esglesia que va fer un ric s´en fa un negcosi especulatiu. Oh no?
Anònim ha dit…
Jordi, Jordi, Jordi.... Com t’agrada enredar! Es cert que el procés de transformar el sector Can Beltrand en zona urbanitzable va començar abans de que el socialistes arribessin a l’alcaldia al 2003, però, cal dir i amb això has de ser seriós i dir la veritat, que el projecte estava mooooolt endarrerit i a més, no hi havia un projecte ferm. Sinó, explicam, per exemple, com era que no hi havia acord amb els propietaris de les naus industrials amb la junta de compensació.

Clar que ICV preveia fer pisos de protecció oficial, però ens quedarà el dubte de si era perquè hi creien que calien o bé perquè la llei els OBLIGA! Jordi explicam, perquè si vosaltres ho portaveu al mandat 1995-1999, quan els socialistes van arribar no s’havia fet res encara, tot estava pendent, i del 95 al 2003 van 8 anys, és a dir 2 legislatures. Explicam com és que va trigar tant, perquè no és fàcil, és un procés costos, però en 8 anys, res de res! Home... podries enredar algú, però seria algú amb poca informació del procés.

Em fa gràcia, que ara us pengeu les medalles, en 20 anys només veu una promoció d’habitatge de protecció oficial, UNAA a Mas Lluí! A partir del 2006, ho sento dir-t’ho però és així, governant el PSC s’ha aprovat un pla d’habitatges amb més de 600 habitatges i 70 en lloguer... i s’ha creat l’oficina d’habitatge jove, per ajudar al jovent a buscar habitatge assequible.
Anònim ha dit…
Tu també estas desinformat!!!!Quan icv governava no només va fer una promoció VPO, ho sento per tu!!!

I de moment PSC nomes a fet una promoció!!! que encara no a entregat les claus.

I els de 70 de lloguer, tu que estas tan informat que en saps???
Anònim ha dit…
Asi rapido he encontrado 167 VPO a las que se deben sumar muchas mas realizadas por coperativas como UGT y CCOO y otras Viviendas de precio taxado y de alquiler.

IMPSOL MAS LLUHI 41 ACTA NÚM. 14/1996 PLE (el punt numero 13)

INCASOL MAS LLUHI 22 http://www6.gencat.net/incasol/informa/def_fr.htm

INCASOL MAS LLUHI 37 http://www6.gencat.net/incasol/informa/def_fr.htm

INCASOL MAS LLUHI 67 http://www6.gencat.net/incasol/informa/def_fr.htm
Anònim ha dit…
Diguis al que diguis, no comparem 24 anys de govern d'ICV i 5 del PSC sr. Xavi!!!
Anònim ha dit…
Exacta!!! no comparem les necessitats que tenia sant feliu fa 24 anys a les d'ara, no comparem els preus del pisos fa 20 anys amb els preus d'ara. No comparem el numero solicituds que hi havia fa 15 anys per adquirir un pis de protecció amb les d'ara. Per cert QUE EN SAPS DELS 70 PISOS LLOGUER????
Anònim, anònim, anònim.... A mi no m'agrada geeeeeens enredar. Vejam si a tu t'agrada moooooolt enredar. Res, algunes preguntetes:
1) quin és el projecte que estava, segons tu, mooooooolt endarrerit?
2) tu que saps taaaaaaaant, explica'ns a què obligava la llei d'urbanisme vigent en el moment de la modificació del PGM i compara-ho amb el que vam fer en aquell govern d'ICV i, per si ho oblidaaaaaaaves, PSC i ERC.
3) què és el que estava pendent quan els socialistes "van arribar"?
4) En què et bases per dir que en vint anys només vam fer UNAA promoció d'habitatge de protecció oficial? Friso per la teva resposta per humilment donar-te la meva....
5) Va, que no puc estar-me'n... A propòsit de medalles... i partint del fet que et veig molt informat (dubto entre tres noms per posar-te careto...), insistiré en la meva simple qüestió del segon comentari. Som molts els qui hem reconegut i sempre reconeixerem el paper de la Carme Solsona (CiU) i la Luisa Sáiz (PP)a partir de 1996 i davant el govern del PP a favor del soterrament. Em podries dir tu el nom d'un sol regidor o regidora socialista que hagués fet, entre 1982 i 1996, en 14 anys, 14 llargs anys, alguna gestió decidida i constant perquè algun ministre de Felipe González es dignés rebre a l'alcalde de Sant Feliu? Un sol nom que hagués fet per la seva ciutat el mateix que la Carme i la Luisa? Un sol nom, si us plau, un sol nom.
Insisteixo: un sol nom.
Gràcies!
Anònim ha dit…
Perdoneu,
Em feu perdre qualsevol tipus de confiança. Podem acabar competint en veure qui la té més grossa.
Només us demano que treballeu, si us plau.

Gràcies.

andreu
Anònim ha dit…
Estic molt d'acord. d'això es tracta de qui tè la responsabilitat faci la feina.

I, la veritat... amb una legislació enormement més favorable en urbanisme i habitatge, de la que mmai havia hagut fins ara, i unes instàncies superiors (començant pel Govern de la Generalitat) que són més sensibles, a aquesta temàtica, i tenen un nivell de col·laboració amb els municipis més important del que havien tingut els anteriors governs. La feina que està fent l'equip de govern local, no és que sigui massa espectacular.
Andreu,
Més de 130 escrits en un bloc que vull mantenir viu i obert a tots els comentaris ja volen dir què és el que m'interessa: explicar i explicar-me.
No m'interessa veure qui la diu més grossa. No és el meu estil. Però tampoc vull deixar de donar el meu punt de vista, la informació que considero més ajustada, l'argument que considero més fonamentat. Per això, si algú diu alguna cosa que no s'ajusta a la realitat (com qui és el responsable dels pisos de què estem parlant), no vull deixar de replicar-ho contraposant les dades i els arguments que, com he dit abans, expliquen i m'expliquen.
En la meva opinió, això no hauria de generar cansament de la gent que llegeix, sinó la possibilitat de contrastar entre les diverses formes de fer dels diversos protagonistes de la ciutat, dels quals tinc l'honor de formar part com a portaveu d'un partit clau en la història de Sant Feliu.