Un País en Comú: sumem per guanyar!!!


He parlat moltes vegades en el meu blog de la necessitat de sumar per multiplicar, de sumar per guanyar, de guanyar per millorar les condicions de treball i de vida de la classe treballadora.

Formo part des de fa molts anys d'Iniciativa per Catalunya Verds perquè he cregutque aquest és l'instrument millor per aconseguir aquest objectiu, per a mi irrenunciable. Però és evident que és un instrument amb limitacions, que no arriba a prou gent, que ICV no és suficient per construir hegemonia social primer i hegemonia electoral després. També em sembla evident que altres instruments polítics similars a ICV tenen limitacions similars. Per això és imprescindible unir forces, compartir projectes, sumar voluntats, multiplicar esforços, treballar colze a colze tanta gent com sigui possible!

Fa dos anys, Joan Herrera i Dolors Camats ho explicaven a la perfecció en aquest magnífic article publicat a El Periódico. En comú: així ens volem. I així ens ha anat bé: a les municipals de 2015, ens vam unir a molta més gent a molts municipis i hi vam guanyar, començant per Barcelona. Quan no ens vam unir tots, com a les eleccions del 27-S, els resultats no van confirmar la majoria de les municipals d'uns mesos abans. Però quan vam tornar a anar units, a les generals de desembre de 2015 i de juny de 2016, a Catalunya va guanyar amb claredat la candidatura d'En Comú Podem. A Sant Feliu, els resultats van ser clars: units podem guanyar a tots els barris de la ciutat!

Però un projecte polític de futur no es construeix només amb coalicions electorals en unes eleccions sí i en les altres ja veurem. L'hegemonia social primer i electoral després s'ha de guanyar i s'ha de consolidar amb un projecte polític que miri a llarg termini i prengui decisions coherents a curt termini, un projecte polític amb mirada local, catalana, espanyola i europea, un projecte polític al servei de la classe treballadora, un projecte polític obert, gens sectari, molt dinàmic, on tothom tingui capacitat de paraula i de decisió. Aquest és el projecte polític que volem constituir dissabte que ve, 8 d'abril, a Barcelona. 

Clar que seguiré sent d'Iniciativa, i tant que sí!!! Però treballaré colze a colze amb persones d'Esquerra Unida i Alternativa, de Podem, d'Equo, d'Els Comuns i, sobretot, de molta gent que no vulgui una suma variable de sigles i un combat inacabable de protagonismes personals, sinó que vulgui un projecte polític que defensi de manera clara i permanent la vida diària de la gent que viu o hauria de viure del seu treball, que defensi la igualtat i la solidaritat de les persones que convivim avui i la solidaritat i sostenibilitat de les persones que ens continuaran demà. 

Ciutadà que habitualment  em segueixes, ciutadana que sovint llegeixes aquest blog, et convido sincerament a conèixer aquest projecte polític, tan nou, tan ampli, a seguir de prop la nostra activitat. Et convido, en definitiva, a construir Un país en Comú!



Comentaris