Ella diu: "corre", i ell respon: "no puc". Hem d'evitar-ho!

Imatge extreta del blog de Guillermo el Travieso.

Era aquest agost i era a la cruïlla de Sant Jaume amb Daoiz y Velarde i amb Josep Ricart. I podrien haver estat ells. Els vaig veure lents i patint, ella agafada a ell, ell agafat al seu bastó, lents els dos, molt lents, amb cara d'estar patint. Ella li podia haver dit: "corre", i ell  li hauria pogut respondre: "no puc". Ben agafats, l'un al costat de l'altre, ben junts, travessant el camí infinit cap a la vorera de davant, fent junts el camí del seu dia a dia, de cada dia. Em van arribar el cor tant la seva força com la seva feblesa. La força del tenir-se mútuament segurament durant anys i anys, la feblesa de saber-se insegurs i fràgils tan a poc a poc en aquella cruïlla on passen cotxes per tots els costats. La seva força és per admirar-la i envejar-la, la seva feblesa, si més no en aquella cruïlla, és per evitar-la.

Poc després, un veí de la mateixa cantonada em va dir si tenia cinc minuts per parlar. Allà, a peu dret, em va dir que aquella era la cruïlla amb més distància entre les dues voreres de tot Sant Feliu. Em va dir també que havia presentat aquesta proposta a les votacions de les obres d'estiu i que no havia sortit, però que la tornaria a presentar. El civisme d'un veí i la força i la feblesa d'uns vellets, a un Sant Feliu només mig desert, en una tarda d'agost,

I ara ens trobem a primers de novembre, el mes en què es posen a votació les obres d'estiu de l'any que ve. Al setembre, 6 persones van presentar aquestes propostes. Dues les conec: aquest veí, i jo mateix. Aquest és el punt de què llavors parlàvem, de què ara escric:

És un punt que no té barreres arquitectòniques, que es pot transitar bé amb cadira de rodes o amb cotxet. És una cruïlla accessible, però insegura. L'accessibilitat i la seguretat de totes les cruïlles de Sant Feliu són un objectiu que reiteradament he dit que és prioritari, i que, per acord de govern entre ICV-EUiA i el PSC, s'ha de fer realitat a tota la ciutat entre els estius de 2017 i de 2018.

Amb les aportacions de ciutadans com el senyor amb qui parlava a l'agost, conjuntament amb les inspeccions dels serveis municipals i les dades d'accidentalitat de la policia local, detectem els punts i les cruïlles de Sant Feliu en què hem de resoldre problemes d'accessibilitat o de seguretat. Totes de cop no les podem resoldre, cal tenir un ordre de prioritats. I volem establir aquest ordre de prioritats amb els vots dels homes i dones que viuen a Sant Feliu, que tinguin més de 16 anys i que vulguin dir la seva en relació al que consideren prioritari per a la seva ciutat, per al seu barri.

Per això, t'animo a dir la teva, t'animo a millorar el teu barri, t'animo a participar-hi, t'animo a votar. És fàcil: triar entre 18 propostes molt ben explicades. Tens temps: fins al 30 de novembre. I és ràpid: només has d'entrar aquí i dir quines són les teves, com a màxim, 6 prioritats.

Gràcies, santfeliuenc; gràcies, santfeliuenca!

Comentaris