Com seran aquests dos espais a l'estiu de 2017?


Delimitada pels carrers Comte Vilardaga, Roses, Frederica Montseny i Rosa de Luxemburg (aquest carrer ja a Sant Just), als anys noranta es va preveure una gran zona d'equipaments i verda, que es pot veure a la imatge, extreta de Google Earth. L'equipament ja hi és: l'escola Martí i Pol, i les zones verdes avui ja no corren cap risc de ser requalificades. El que toca ara, un cop aprovat el pla d'inversions d'aquest mandat, és que les dues zones verdes de la imatge deixin d'estar tancades (1) o inacabades (2) i siguin realment un espai públic de qualitat al servei dels veïns i veïnes del Mas Lluí i de tota la ciutat. Totes dues inversions han estat presentades al veïnat en diverses sessions al Centre Cívic del Mas Lluí. Tenen el projecte aprovat, el pressupost corresponent (590.000€ entre totes dues) i la seva previsió definitiva de calendari: començaran a la tardor de 2016 i acabaran a la primavera de 2017.

Zona 1: un espai per a l'esport i l'estada, especialment de la gent jove.
És una zona de 4.700 m2, amb una part ampla i plana al costat de Comte Vilardaga i una part estreta i amb pendent que porta al carrer de les Roses. L'espai s'ha concebut tenint present aquesta doble característica i també tenint present els espais de joc que hi ha davant mateix, a Sant Just: una pista de ciment i una `zona de jocs per a infants. Per aquesta raó, s'ha concebut sobretot com un espai de trobada i d'activitat dels nostres adolescents, dels que ja fan Secundària (12-13 a 18-19 anys).

La síntesi és aquesta:

Els dos camins que s'entrecreuen creen un circuit d'uns 400 metres, amb diversos aparells esportius i obstacles de baixa intensitat per ser recorreguts tranquil·lament a peu, fent footing o amb bicicleta. Les dues zones d'estada tindran un mobiliari molt inusual, acordat amb els joves al Casal. La inferior i més gran, tindrà un punt de recàrrega per a bateries de dispositius mòbils, i tota la zona tindrà wifi d'accés lliure. Tot estarà convenientment il·luminat i hi haurà una replantació important de diferents arbres pensats per generar ombra en les zones d'estada.

Adjunto aquí la presentació que es va fer del projecte al Centre Cívic Mas Lluí:


Sóc conscient que passem d'una zona tancada en què ara no es fa res, a una zona oberta i pensada per a adolescents i joves. Alguns veïns i veïnes ens n'han manifestat la inquietud i en som conscients, però inicialment no tancarem la zona a les nits. Són adolescents i joves, els nostres adolescents i els nostres joves, no són cap altra cosa que es pugui considerar preventivament o pejorativament. Sóc dels convençuts del valor de la confiança i de no posar benes abans de cap ferida. Però, si amb el temps, es comprova que hi ha un mal ús, ja hem dit que estem disposats a reconsiderar-ho.


Zona 2: ampliació del Parc Europa.
Aquesta és una zona de 8.500m2, salvada per la mobilització veïnal liderada per l'AVV Mas Lluí i d'alguns partits, especialment d'ICV-EUiA, de la construcció d'un bloc d'habitatges. Aquest espai va tenir una primera intervenció a primers de l'any que ve, amb moviments de terres i algunes replantacions que es van fer, per conveni entre els dos ajuntaments, en el procés d'urbanització del Mas Lluí de Sant Just Desvern.

S'ha concebut com una ampliació del parc i tindrà tot allò que li cal per tenir un nivell de qualitat com la resta del Parc Europa o com el parc de Sant Just Desvern: sistema de reg en tot el parc, enllumenat a tot el parc, etc. Com la zona anterior, ha tingut en compte tot l'entorn per acabar de tenir el seu caràcter propi. Així, hi haurà diverses taules de picnic, una font, diversos recorreguts i alguna instal·lació d'esport per a gent gran, que no n'hi ha en cap altre lloc de la part alta de Sant Feliu. Aquest és la síntesi d'aquest espai:

Amb la urbanització d'aquests dos espais, Sant Feliu i Sant Just queden units per un espai verd que supera de llarg cinc hectàrees: a les 3 Ha del Parc Europa i 1 Ha del Parc Iulia Quieta de Sant Just, s'hi afegiran a partir de la propera primavera 1,3 noves Ha entre els dos espais que s'obriran a la ciutat. Uns espais, a més, amb usos i equipaments per a totes les edats i a la mateixa porta del Parc de Collserola.

N'adjunto també la presentació que es va fer al Centre Cívic Mas Lluí:


Al Mas Lluí continuaran quedant reserves importants d'equipament, la més gran de les quals és la zona esportiva que hi ha just davant dels dos solars on actuarem aquesta tardor. És bo que hi hagi reserves de futur, i caldrà que el seu ús es defineixi a mesura que els successius governs plantegin les seves visions de ciutat a mig i llarg termini. Però nosaltres, a ICV, ja apuntem cap a on voldríem: la que avui té qualificació d'esports ha de continuar tenint-la, i en les altres zones, la nostra prioritat serà l'habitatge de lloguer assequible i social i l'habitatge assistit per a persones grans i amb dependència. Però, d'això, ja hi haurà altres moments per parlar-ne!

Comentaris

Unknown ha dit…
Más Lluji,es una de las zonas donde el pueblo de Sant Feliu va a pasear en plena natura.Esta el merendero de la Salud,en verano por la noche da gusto.Con estos nuevos equipamientos es un lujo.Y nuestros hijos adolescentes no tendrán que salir fuera del pueblo.