Fins demà pots plantejar les teves propostes: quines millores cal fer a Sant Feliu aquest estiu?



Fa quinze dies, vaig explicar en aquest escrit la voluntat del nou equip de govern que les obres que es fan a l'estiu aprofitant les vacances escolars es plantegin i es decideixin entre el veïnat de la nostra ciutat. Aquest termini de presentació de propostes acaba demà, divendres 4 de desembre.

Els temes que ja s'han plantejat (entorn de 150 propostes fins ara!) són molts i molt diversos, i són propostes de millores que van en la línia d'aquesta imatge del vídeo:

Les obres dels quatre propers estius (2016, 2017, 2018 i 2019) les decidirem amb aquest procediment. Com que l'any que ve és el primer, servirà per veure quins són els elements de millora que caldrà introduir, tenint en compte que la segona edició d'aquest procés participatiu ja tindrà molt més coneixement per part de la ciutadania.

És important participar-hi: durant l'estiu es faran les obres que es decideixin amb aquest procés de participació obert a tothom, no les peticions ja siguin individuals o d'entitats que no siguin votades pel conjunt de la ciutadania. Per això hem demanat a les associacions de veïns que les seves demandes es canalitzin de manera que siguin conegudes, valorades i decidides amb la participació de tota la ciutadania, no només de les juntes directives de les esmentades entitats o les direccions locals dels partits del govern. Crec que és una mostra clara de voluntat de claredat i transparència, que ens ha d'implicar tant al govern com a les entitats de la nostra ciutat.

A partir de demà divendres, el calendari serà el següent:

  • fins al 15 de gener, els serveis tècnics municipals faran els avantprojectes i valoraran econòmicament les propostes presentades, intentant agrupar aquelles que es puguin considerar en bloc (per exemple, els arranjaments de cruïlles sense adaptar considerant-les totes juntes, no una a una)
  • el dissabte 16 de gener, hi haurà un acte públic obert a tothom a la Sala Ibèria, en què es presentaran totes les propostes de la ciutadania i els corresponents avantprojectes valorats econòmicament, Allà s'obrirà també el procés de votació.
  • entre el 16 i el 30 de gener, es podran votar les propostes presentades per la ciutadania i valorades pels serveis tècnics municipals. Es podrà fer per internet i, presencialment en els punts que habiliti l'Ajuntament
  • el dilluns 2 de febrer es faran públics els resultats de la votació, és a dir, les obres que es començaran a fer cinc mesos després.
  • Entre febrer i juny es faran els tràmits administratius d'aprovació definitiva dels projectes d'obres, concurs públic perquè s'hi presentin les empreses interessades i adjudicació a l'empresa que hagi guanyat el procés de selecció.
  • Entre juliol i setembre de 2016 es faran les obres proposades i votades per la ciutadania.

I, tot seguit, després de les Festes de Tardor de 2016, començarà el procés de proposta, valoració i votació de les obres que es faran a l'estiu de 2017.

Sóc conscient que estem parlant de 400.000€ sobre un pressupost d'inversions de 8 milions, i un pressupost total de l'ajuntament de 46 milions. Però vull posar en valor que és la primera vegada que posem en marxa un procés així, i que aquesta experiència ens permetrà plantejar-nos altres processos de consulta en altres àmbits. ja que haurem provat un procediment (legal, informàtic, participatiu, etc) que ens permetrà aprofundir en noves decisions compartides, especialment en les decisions que en el futur s'hagin de fer en relació al planejament urbanístic o altres qüestions estratègiques de ciutat.

Animo, per tant, a participar a les persones que encara no ho han fet i agraeixo moltíssim la seva participació a les persones que ja ho han fet.

Recordeu: podeu presentar propostes fins demà divendres, 4 de desembre AQUÍ!

Comentaris