24/09/15, 19:30. Demà dijous, a la plaça de la Salut!!!


Demà tindrem l'acte més important de la campanya de Catalunya Sí que es pot (CSQEP) a Sant Feliu. Tindrem la presència de quatre representants dels quatre principals partits que formem la coalició, i de dos representants de la nostra ciutat. Ens proposem omplir la plaça de la Salut. I no només de gent, sinó d'il·lusió i propostes per reivindicar que sí que es pot prioritzar la defensa dels drets socials i els serveis públics i la celebració d'un referèndum per definir democràticament les relacions Catalunya/Espanya.

Aquestes són les persones que defensaran el Sí que es pot, el Sí se puede, cadascú en la seva llengua, cadascú des de la seva perspectiva.

Lídia Muñoz.
Obrirà i presentarà l'acte. És la candidata de Sant Feliu a la llista de CSQEP. Em sembla que no sortirà (va en el lloc 67) i que no podrà ser el relleu de Jaume Bosch al Parlament. La Lídia és cada cop més coneguda i més que ho serà: és la primera tinenta d'alcalde de Sant Feliu, regidora d'Urbanisme i de Joventut, i té entre cella i cella la seva primera prioritat: l'habitatge social i tutelat, amb l'objectiu de recuperar terreny en aquest camp. A més (encara que a ella no li acaba d'agradar que sempre ho vagi dient...) amb molta probabilitat serà la propera alcaldessa de Sant Feliu!

Joan Zapatero.
Qui no coneix, a Sant Feliu, a Joan Zapatero, al Zapa? Ja sigui pels seus anys de vicari a la parròquia de Sant Llorenç, ja sigui pels seus anys de professor de religió tant a l'Institut Olorda com als altres centres on ha impartit classe, ja sigui per la seva continuada tasca a favor d'una Església dels humils en els temps en què aquesta no era la línia de l'"església oficial". Joan Zapatero, veí de Sant Feliu, lluitador per la gent humil de Sant Feliu i del món sencer, donarà suport a la candidatura de la gent que ell defensa, de la gent com ell.

Alejandro Pérez.
Membre del cercle de Podemos del municipi veí de Molins de Rei, i de la direcció a Catalunya del partit que dirigeix Pablo Iglesias. És el candidat número 31 de la nostra coalició. És un jove vinculat al moviment estudiantil del nostre país.

Juantxo López de Uralde.
Va ser director durant deu anys de Greenpeace Espanya (2001-2010). Passada aquesta etapa, va decidir fer el salt a la política des de l'ecologisme, creant Equo. Un nom que sintetitza les idees bàsiques del seu partit: l'ecologisme i l'equitat. Juantxo López està al capdavant de la Comissió Executiva Federal d'Equo. Potser recordareu el seu nom perquè el 2009 va participar en una protesta pacífica contra els dirigents presents a la Cimera del Clima de Copenhague i va estar empresonat tres setmanes a aquell país, essent alliberat després d'una intensa campanya de solidaritat internacional amb tots els membres empresonats de Greenpeace.

Alberto Garzón.
Té només 30 anys i és una de les veus més clares i convincents de l'esquerra espanyola. És l'electe més jove del Congrés dels Diputats, en representació d'Izquierda Unida per la província de Málaga. Va ser un participant actiu en el moviment del 15-M i, d'alguna manera, ha estat considerat el portaveu informal de les reivindicacions del 15-M al Congrés. Defensa amb vigor la idea de la República Federal d'Espanya i la convicció que democràcia i capitalisme són termes profundament incompatibles, ja que les decisions econòmiques que ens ofeguen escapen al control democràtic dels representants de la ciutadania. També defensa la creació d'un ampli front d'esquerres (que és justament CSQEP!) al conjunt de l'Estat. Contra el que opinen que a Catalunya no han d'intervenir líders espanyols, a nosaltres ens enorgulleix compartir projectes i horitzons rojos, verds i liles amb representants de l'esquerra espanyola com el Juantxo o l'Alberto, als quals considerem plenament germans en la lluita per la justícia social, la igualtat i la sostenibilitat.

Dolors Camats.
Què dir de la Dolors? Gran coneixedora i amiga de Sant Feliu, la Dolors Camats ha estat membre del Parlament de Catalunya des del 2003 i, en la legislatura que ara ha acabat, ha estat la portaveu del Grup d'ICV-EUiA, prenent el relleu del nostre conciutadà Jaume Bosch. És i continuarà essent coordinadora nacional d'ICV, conjuntament amb el company i amic Joan Herrera. En el Parlament, la Dolors ha estat una defensora molt clara dels drets de les dones i de les polítiques socials i de promoció i defensa dels serveis públics que han de defensar els seus drets i el conjunt dels drets de la classe treballadora. És tot un honor que, després d'acompanyar-nos per darrer cop el 3 de juliol quan vaig tornar a ser nomenat alcalde de Sant Feliu, la Dolors ens torni a acompanyar en l'acte més important a Sant Feliu de la nostra campanya electoral.

Doncs ja ho sabeu, ja ho veieu: demà, tots i totes a la plaça de la Salut!!!


Comentaris