10 raons per al meu vot el proper 27 de setembre.




Per què votaré Catalunya sí que es pot?

1) Perquè, per a mi, és la proposta que millor analitza i aborda la triple perspectiva que exigeix aquest moment històric: la lluita contra la desigualtat social, la lluita contra la corrupció i el mal govern i la lluita pel dret a decidir democràticament el nostre futur.

2) Perquè, per a mi, és qui millor aborda el debat de l'articulació de Catalunya amb Espanya i Europa, mitjançant un procés serè i rigorós, amb informació plural i contrastada, que ha d'acabar amb un referèndum a on quedi expressada amb claredat la voluntat de la ciutadania. Un referèndum on es puguin debatre democràticament les possibles diferents sortides als tres problemes objectius de l'ofensiva centralista del PP: el finançament, la llengua i el respecte a les nostres institucions.

3) Perquè, per a mi, té la credibilitat de les persones i les organitzacions que més han lluitat contra les causes i els efectes de les polítiques de la dreta espanyola i catalana, sempre a una en les retallades de drets laborals i socials, dels serveis públics, en la lluita prioritària pel dret al pa, el sostre i el treball.

4) Perquè, per a mi, ajuda més que cap altra opció a construir i consolidar el que és fonamental per a Catalunya, Espanya i Europa: una majoria social i electoral articulada en una aliança clarament d’esquerres per a la democràcia econòmica, la justícia social i la sostenibilitat ambiental.

5) Per coherència amb la meva pròpia trajectòria política i personal.

Per què no votaré cap candidatura independentista?
6) Perquè, per a mi, Espanya no és ni l'adversari ni el principal problema. De la mateixa manera que Catalunya mai no ha estat Pujol i CiU, Espanya no és Rajoy ni PP. El principal problema de la classe treballadora a Catalunya, Espanya i Europa són les polítiques de retallades de drets socials i serveis públics que imposa la troika al servei del capital especulador, i que executen convençudament als seus respectius països els respectius governs de dretes (PP i CiU a casa nostra) o imposen salvatgement als governs que no les comparteixen, com hem vist recentment a Grècia.

7) Perquè, per a mi, simplifiquen i idealitzen un procés de trencament sense una anàlisi mínimament objectiva de les seves implicacions, la seva viabilitat i els seus costos. La fe cega en un líder o en una idea ja no és, per a mi, un argument polític rellevant.

8) Perquè, per a mi, simplifiquen i idealitzen un procés de construcció d'un país nou com si no haguéssim pogut construir, des de 1980!, allò que falsament es diu que començarà de zero. O és que, per exemple, no hem tingut temps en 35 anys i amb totes les competències per construir un sistema educatiu públic de qualitat, i no subsidiari del que CiU potencia amb concerts sovint discutibles sota l'eufemisme de la "iniciativa social de mercat"?

9) Perquè, per a mi, en el marc que prioritzo de construcció d'una Europa que recuperi democràcia econòmica i justícia social, no aconsegueixo a veure la influència positiva d'un marc de secessió.

10) Perquè, per a mi, en un marc de triple crisi (econòmica i social, de legitimitat democràtica i de relacions Catalunya/Espanya), centrar-ho tot a aquest darrer factor és intentar amagar importants responsabilitats de govern en els altres dos.

Comentaris

Anònim ha dit…
Ho tens fàcil Jordi, tens les CUP que compleixen abastament la majoria del teus punts! Son la síntesi de les dues grans candidatures.

No t'ho pensis més.
Si fos indepe, no dubtaria: votaria les CUP.
Però falla la premissa inicial...
Salut i República! (Tercera, Federal, Espanyola!)