16/05/15, concert i manifest dels Joves de la Coalició al Casal de Joves.




Presidits per la bandera roja i la bandera verda, els joves de la candidatura i de la Coalició (primera foto) van llegir el Manifest que, ple de la nostra visió de la societat i del món, demana el vot per a ICV-EUiA a les properes eleccions municipals. La Cristina, en Sergio i la Mireia hi van posar la seva veu i passió:

Bona nit a tothom,

Som aquí per continuar la lluita que van començar els joves que ara ja no ho són tant; uns joves antifeixistes, anticapitalistes i feministes que van donar la seva joventut per construir una societat millor. Una societat més justa, igualitària i sense diferència entre classes. Els Joves de la Coalició , d’ICV-EUiA sentim la responsabilitat d’agafar el relleu d’aquestes persones que ho van donar tot, i no deixarem que ningú ens apagui aquesta flama.

Tampoc podem oblidar mai la lluita feminista protagonitzada dia a dia per tantes dones anònimes, la victòria de la classe obrera és impossible sense l’emancipació de les dones i ho aconseguirem entre tots i totes.

Volem fer una crida perquè els joves tornem a veure la política com una eina de lluita i de canvi. Perquè ja ho deia Salvador Allende “ Ser joven y no ser revolucionario es una contradicción hasta biológica”

La política o la fas o te la fan,  no podem deixar que ens privatitzin les nostres vides i és per això que defensem i defensarem lo públic com allò que es nostre. Tampoc podem deixar que facin  coincidir els nostres interessos amb els seus i es per això que reivindiquem el dret a decidir. El dret a decidir-ho tot; tant l’autodeterminació dels pobles, poder escollir entre monarquia o república o si volem o no volem el TTIP.

Des d’aquí denunciem la discriminació en tots els àmbits: de sexe, raça o condició sexual. No ens podem permetre aquells partits que fan bandera d’uns discurs de l’odi cap a alguns col·lectius i ho hem de combatre. Nosaltres no entenem de diferenciació de colors, de sexe o de condicions socials, ens importen les persones per sobre de qualsevol catalogació. Perquè  ja ho deia Eduardo Galeano “Al fin y al cabo, somos lo que hacemos para cambiar lo que somos”..

A la nostra ciutat hem vist  com aquesta lluita que reivindiquem s’ha protagonitzant des de les institucions. Hem sigut testimonis de com es noten els veritables governs d’esquerra , de com els joves hem tingut un paper protagonista traduït en polítiques concretes; com per exemple  l’aposta del nostre govern per aquest Casal de Joves. Tots sabem que els i les joves som el futur, però també el present i és en per aquest present pel que demanem un govern d’esquerres de debò, un govern d’ICV-EUIA amb en Jordi San José com a alcalde! I per aconseguir-ho  hem de votar el proper dia 24 i omplir les urnes amb les nostres lluites, amb la candidatura d’ICV-EUiA!


Perquè som els hereus del PSUC, som els hereus de l’antifranquisme, dels primers governs democràtics, on per primer cop a la nostra ciutat, es van defensar les classes populars. Però també som present i també som futur, som tarifació social, som el nou Casal de Joves, som els que ho volem  tot a l’abast de tothom... SOM SANT FELIU, SOM LLUITA!!

El Manifest el van llegir enmig de l'actuació de dues bandes magnífiques de la nostra ciutat: Dràmstich i SeikosDues bandes de músics de Sant Feliu (amb Dràmstich em semblava, en algun moment, sentir la mítica banda de Jethro Tull; i amb Seikos em semblava sentir els Txarangos de Sant Feliu), formats a la nostra ciutat i que són i fan molt per Sant Feliu.

Gràcies, Dràmstich, Seikos i... evidentment, als Joves de la Coalició!!!

Comentaris